TEO-hangslot is op afstand te bedienen via iPhone-app

Het TEO-hangslot is te bedienen met een app en werkt zonder sleutels via Bluetooth. Je kunt makkelijk je fiets uitlenen of iemand toegang geven.

teo-slotVeel iCulture-lezers hebben nog wat moeite met iPhone-bedienbare deurbellen en deursloten, zo bleek dit weekend weer toen we schreven over SkyBell Doorbell. Huis en haard beschermen we op dit moment nog het liefst met fysieke sleutels en als we niet thuis zijn willen we ook niet weten wie er voor de deur staat. Misschien is het minder eng om te beginnen met iets kleins. Het beveiligen van je fiets bijvoorbeeld. Of het afsluiten van een schuurtje of kluisje voor persoonlijke spullen op het werk. Voor die toepassingen is het TEO-hangslot bedacht. Dit innovatieve hangslot is via Bluetooth Low Energy op afstand te bedienen.

TEO is wat vormgeving betreft anders dan andere hangsloten, die vaak kiezen voor een U-vorm. Bij Teo is de beugel L-vormig. TEO lost bovendien een ander probleem op: je raakt nooit meer de sleuteltjes kwijt. Openen van het hangslot doe je via een app op je iPhone. Als een vriend even jouw fiets wil lenen, hoef je er niet fysiek naartoe te lopen en de sleuteltjes te overhandigen, maar geef je via de app iemand anders tijdelijk toestemming om de TEO te openen. Het kan ook handig zijn voor vakantiehuizen waarbij je gasten bijvoorbeeld een week het recht geeft om het slot te openen. Daarna komen ze er niet meer in.

teo-slim-slot

Maar de bedenkers van TEO hebben aan meer dingen gedacht. Zo kun je de locaties van al je TEO-sloten op een kaart bekijken. Volgens de makers is het hangslot minstens zo diefstalbestendig als bestaande hangsloten op de markt. Hij is ook bestand tegen extreem weer, zonder dat de elektronica uitvalt. Wel moet je regelmatig in de gaten houden dat de batterij niet leeg gaat, maar dankzij Bluetooth LE gaat de batterij minstens een jaar lang mee. Via de app kun je bovendien de batterijstatus van het hangslot nader bekijken.

Om toekomstige Kickstarter-investeerders nog meer zekerheid te geven laten de bedenkers weten dat het slot zelf in Californië zal worden gemaakt door Heliox Tech, een bedrijf dat al bijna tien jaar producten voor het Amerikaanse leger maakt. Het design is afkomstig van Form3 uit Vancouver en de bedenkers OckCorp werken vanuit Whitehorse (Canada). Early adopters betaalden CAD$39 voor de eerste serie TEO-sloten en krijgen ze in maart 2014 geleverd. Als je nu nog wilt meedoen moet je iets langer wachten en betaal je het dubbele: CAD$79 plus CAD$15 verzendkosten voor verzending buiten Canada en een leverdatum in december 2014.

teo-interface

Er is CAD$165.000 nodig om dit Kickstarter-project te laten slagen en ze hebben nog 53 dagen de tijd om dat bedrag bijeen te schrapen.

Het TEO-hangslot is te bestellen op Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 11:50
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.