DSLR Remote: iPhone als afstandsbediening voor Canon

DSLR Remote is een applicatie die ter goedkeuring bij Apple ligt. Je kunt hiermee je Canon camera op afstand bedienen vanaf je iPhone.

dslr remoteOntwikkelaar OnOne maakte tot nu toe vooral plugins voor Photoshop. Het nieuwste project heeft echter met de iPhone te maken: ze gaan een iPhone-applicatie maken waarmee je je digitale spiegelreflexcamera (DSLR) van Canon op afstand kunt bedienen. Bij veel duurdere camera’s wordt al wel een afstandsbediening meegeleverd, of kun je het als los accessoire kopen. Met de iPhone heb je geen extra hardware meer nodig. Hoewel, echt optimaal is DSLR Remote toch weer niet.

Om de oplossing te laten werken moet je namelijk de Canon-camera via een USB-kabel met een laptop verbinden. Op de laptop draait speciale software. Via Wi-Fi kun je vervolgens verbinding maken met de iPhone, waarop DSLR Remote draait. Op de iPhone kun je sluitertijd en witbalans instellingen. Voorlopig is de oplossing alleen beschikbaar voor Windows-gebruikers. Handig is dat je op de iPhone kunt meekijken naar het beeld dat je fotografeert.

De applicatie ligt bij Apple om te worden goedgekeurd. Het is nog afwachten of er applicaties voor andere camera’s komen. Op de website van de ontwikkelaar vind je meer informatie en een video met uitleg hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2009, 15:03
Categorie Apps
Onderwerpen camera, canon, dslr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.