Gedoe rond PhoneGap-applicaties en Hog Dog Down a Hallway

De applicaties van PhoneGap zijn afgekeurd door Apple vanwege het gebruik van een private API. Hot Dog Down A Hallway is afgekeurd vanwege de expliciete content.

phonegap
Aanbieder PhoneGap krijgt een deel van z’n applicaties niet in de App Store. Met het platform van PhoneGap kunnen ontwikkelaars applicaties voor iPhone, BlackBerry en Android maken, gebaseerd op HTML en JavaScript. PhoneGap zet ze vervolgens om naar applicaties die bij de App Store ingediend kunnen worden.

Maar de ontwikkelaars kregen bericht van Apple dat de applicaties in strijd zijn met de regels van de SDK. Medeontwikkelaar Mike Nachbaur klom in de pen en schreef een open brief aan Apple op de ontwikkelblog van PhoneGap.

Bij PhoneGap gaat het om een project waarbij je een kant-en-klare collectie Objective C-klassen krijgt meegeleverd waarmee je iPhone-applicaties kunt maken. De applicaties kunnen ook accelerometer- en locatiefuncties aan. Het maakt gebruik van de iPhone-browserfunctie UIWebView. Kennis van Objective C of Cocoa is er niet voor nodig. Apple beschouwt het framework van PhoneGap als vreemde code. Maar een andere aanbieder (AdMob) biedt ook een kant-en-klaar framework aan, waar Apple geen moeite mee heeft.

Eén van de redenen waarom Apple bezwaar maakt, is misschien omdat PhoneGap beschikt over een online modus, waarbij applicaties die al zijn goedgekeurd, kunnen worden geüpdate. Die online modus heeft PhoneGap al weggehaald. Een andere reden is dat Apple moeite heeft met het feit dat de applicaties op meerdere platformen te gebruiken zijn. Apple heeft ze liever exclusief voor de App Store.

hot dog

PhoneGap is niet de enige met problemen: ook Hot Dog Down A Hallway (zie screenshot hierboven) is afgekeurd, een applicatie van Metaversal Studios. De expliciete content was Apple een doorn in het oog. Eerder was de game al voor 9+ in de App Store te vinden. De oude versie (1.1) is nog wel gewoon verkrijgbaar voor €0,79 maar zou nog uit de App Store kunnen worden gehaald.

Meer info: Blog Mike Nachbaur (PhoneGap) en iPodNN (Hot Dog)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2009, 14:12
Categorie Apps
Onderwerp smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.