dropbox-apps

Dropbox ontkent hack na 7 miljoen gestolen wachtwoorden

De inloggegevens van 7 miljoen Dropbox-gebruikers zouden zijn buitgemaakt. Dropbox ontkent een hack en verwijst naar apps van derden.

dropbox-appsAfgelopen nacht werden honderden gebruikersnamen en wachtwoorden van Dropbox gepubliceerd op Reddit. Hackers beweren dat de inloggegevens afkomstig zijn van een gigantische hack, waarbij bijna 7 miljoen accounts zijn getroffen. Maar online opslagbedrijf Dropbox beweert dat de dienst niet is gehackt en denkt dat de wachtwoorden via third party-diensten zijn verzameld. Ook beweren ze dat de meeste wachtwoorden verouderd of verlopen waren en dat de diefstal maanden geleden moet hebben plaatsgevonden.

Iets soortgelijks gebeurde de afgelopen dagen bij Snapchat: er bleken accounts te zijn gehackt, waarna privé foto’s op internet circuleerden. Ook in dat geval beweerde het getroffen bedrijf (Snapchat) dat zij geen fouten hadden gemaakt en dat de foto’s waren verzameld via een externe dienst, Snapsaved. In het geval van Dropbox is nog niet bekendgemaakt om welke externe dienst het gaat.

Dropbox meldt zelf:

Recent news articles claiming that Dropbox was hacked arent true. Your stuff is safe. The usernames and passwords referenced in these articles were stolen from unrelated services, not Dropbox. Attackers then used these stolen credentials to try to log in to sites across the internet, including Dropbox. We have measures in place measures (sic) that detect suspicious login activity and we automatically reset passwords when it happens.

Toch zijn er meldingen dat het met gelekte inloggegevens mogelijk was om in te loggen op enkele accounts bij Dropbox.

Dropbox-wachtwoord aanpassen

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is het goed moment om je Dropbox-wachtwoord weer eens te wijzigen en tweestapsverificatie in te schakelen, als je dat nog niet had gedaan. Met tweestapsverificatie heb je altijd een code nodig die je op je iPhone binnenkomt, om te kunnen inloggen op een nieuw en nog niet-vertrouwd apparaat. Het levert een extra tussenstap op, maar het voorkomt dat anderen ongemerkt jouw wachtwoord kunnen gebruiken. Bovendien krijg je meteen een seintje, zodra iemand probeert op een onbekend apparaat in te loggen op jouw account.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2014, 8:53
Categorie Apps
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.