drafts-iphone-ipad

Drafts 4: widget voor het Vandaag-scherm weggehaald en teruggebracht

Drafts 4 heeft een update gekregen, met nieuwe functies. De widget voor het Vandaag-scherm werd weggehaald op verzoek van Apple, maar verscheen later op de dag weer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De notitie-app Drafts 4 heeft vandaag maar liefst twee updates gekregen. Vanochtend verscheen versie 4.0.5 van de app, waarin de widget voor het Vandaag-scherm was weggehaald. Dit gebeurde op verzoek van Apple, die liever niet wil dat je op het Vandaag-scherm allerlei handelingen kunt uitvoeren. Later op de dag verscheen Drafts 4.0.6 waarin de Vandaag-scherm widget toch weer is goedgekeurd, “thanks to the help of some fine folks inside Apple”. Dat schrijft ontwikkelaar Agile Tortoise in een blogposting, waarin ze uitleggen dat alles uiteindelijk toch nog is goedgekomen.

Een paar weken geleden vroeg Apple ontwikkelaar Agile Tortoise om de widget aan te passen. Er mochten geen knoppen in staan voor het maken van notities of het openen van de app. De ontwikkelaar besloot echter een drastischer maatregel te nemen: hij verwijderde de widget helemaal en zei te hopen dat Apple het standpunt zou herzien. Ondertussen werkte hij aan een nieuwe versie, die sneller dan verwacht klaar is en meteen werd goedgekeurd. In de nieuwe versie van de Vandaag-widget zie je recente notities, maar je hebt niet langer de mogelijkheid om een nieuwe notitie te starten.

Lees ook onze Drafts 4 review

drafts-iphone-ipad

In versies 4.0.5 en 4.0.6 van Drafts zitten ook meteen enkele nieuwe functies, zoals ondersteuning voor iCloud Drive, extra opmaakopties voor opslaan naar Evernote (tekst, Markdown en ENML) en opslaan als Google Doc bij gebruik van Google Drive. Er zit ook een verbeterde syncfunctie in. Met een makkelijk bereikbare knop kun je nu acties kopiëren, zodat je kleine wijzigingen kunt aanbrengen. Met de nieuwe printknop kun je nu snel zien hoe een afdruk eruit komt te zien. De ontwikkelaar is bezig om een printfunctie met meer opties in te bouwen in de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2014, 22:15
Categorie Apps
Onderwerp drafts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.