Download gratis ringtones op je iPhone met iRingtones (jailbreak)

Met behulp van de applicatie iRingtones kun je bijna elke ringtone die je kunt verzinnen gratis downloaden op je iPhone. Nadat je de ringtone van jouw keuze hebt gedownload, zal je deze nog wel naar de juiste folder moeten verschuiven en moeten hernoemen.

ringtonesMet behulp van de applicatie iRingtones kun je bijna elke ringtone die je kunt verzinnen gratis downloaden op je iPhone. Nadat je de ringtone van jouw keuze hebt gedownload, zal je deze nog wel naar de juiste folder moeten verschuiven en moeten hernoemen voordat de ringtone wordt herkend. In dit artikel lees je meer over de werking van iRingtones en leggen we je uit hoe je de ringtones werkende krijgt.

Het gebruik van iRingtones

Om gebruik te maken van iRingtones heb je de Safari Download Plugin nodig. De werking van de applicatie is in principe eenvoudig en wijst zichzelf. Je kunt op een bepaalde titel zoeken met behulp van het bovenste tekstveld. Vervolgens zullen er maximaal 50 resultaten getoond worden voor je zoekopdracht. Selecteer dan een bepaalde ringtone en kies er daarna voor om deze ringtone direct te downloaden of eerst af te spelen.

Verschuiven en hernoemen van de ringtones

Als je een ringtone gedownload hebt, zal deze in de folder /var/mobile/Library/Downloads te vinden zijn. Je zult deze vervolgens nog moeten verschuiven naar de folder /Library/Ringtones/. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld op je iPhone zelf iFile gebruiken zoals hieronder wordt uitgelegd. Je kunt natuurlijk ook met behulp van je computer en bijvoorbeeld iPhonebrowser, DiskAid of de Windows Explorer extensie iPhone Folders de bestanden op je iPhone verschuiven. De extensie moet gewijzigd worden naar .m4r voordat de ringtone gebruikt kan worden.

 1. Navigeer met iFile naar /var/mobile/Library/Downloads
 2. Kies rechtsbovenin voor Wijzig
 3. Vink vervolgens de ringtones aan die je wilt verschuiven
 4. Selecteer het pijltje rechtsonderin gevolgd door Knippen
 5. Navigeer naar /Library/Ringtones
 6. Kies rechtsbovenin weer voor Wijzig
 7. Selecteer het pijltje rechtsonderin en gevolgd door Plakken
 8. Druk op het blauwe pijltje naast de naam van de ringtone
 9. Tik één keer in het veld met de naam van de ringtone
 10. Je kunt nu de naam wijzigen naar NaamRingtone.m4r
 11. De ringtone is nu in te stellen via Instellingen, Geluiden, Beltoon
iRingtones is gratis te downloaden in de repository van BigBoss en PlanetiPhones

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2009, 22:08
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerp bellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.