WiiMote ondersteuning voor MAME en NES emulators (jailbreak)

De recente emulators MAME4iPhone en NES4iPhone ondersteunen allebei nu ook de controller van de Wii (WiiMote). Doordat er in dat geval geen gebruik meer hoeft te worden gemaakt van de onscreen controls zijn beide emulators nu beter bruikbaar om spelletjes (zogenaamde ROMs) op te spelen.

WiiMote met NES4iPhoneDe recente emulators MAME4iPhone en NES4iPhone ondersteunen allebei nu ook de controller van de Wii (WiiMote). Doordat er in dat geval geen gebruik meer hoeft te worden gemaakt van de onscreen controls zijn beide emulators nu beter bruikbaar om spelletjes (zogenaamde ROMs) op te spelen. De WiiMote verbind je eenvoudig en draadloos met de iPhone of iPod touch door middel van bluetooth op de modellen die dit protocol ondersteunen.

MAME4iPhone

De afkorting MAME staat voor Multiple Arcade Machine Emulator en is bedoeld om arcade spelletjes vanaf het eind van de jaren zeventig te emuleren. Het bezit van een emulator is volledig legaal en het bezit van de bijbehorende ROMs ook, zolang je de originele titel zelf ook in huis hebt. Weinig mensen zullen de arcade spellen in huis hebben staan, maar gelukkig zijn er ook een aantal ROMs beschikbaar die gratis zijn vrijgegeven voor non-commercieel gebruik. De (zipped) ROMs moeten in de directory /var/mobile/Media/ROMs/MAME/roms/ op de iPhone of iPod touch geplaatst worden. Zodra een bepaalde titel is gestart, zal je gevraagd worden op OK te drukken; dit doe je door middel van de left-knop.

   

NES4iPhone

Met behulp van de NES4iPhone emulator kun je oude spelletjes zoals Super Mario Bros en Zelda weer eens spelen. De emulator ondersteunt het opslaan van je vordering, het originele geluid, zipped ROMs en een snelle framerate. NES4iPhone is tien dagen gratis te gebruiken en zal na twee minuten spelen het spel automatisch beëindigen. Je kunt spelletjes zowel in landscape- als in portrait-mode spelen. Ook hier geldt dat de emulator volledig legaal is en het bezit van de bijbehorende ROMS ook, zolang je de originele titel zelf in huis hebt. De spellen die je legaal in je bezit hebt, kun je direct vanuit NES4iPhone downloaden. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je NES4iPhone download via Rock Your Phone en vervolgens met behulp van bluetooth verbinding maakt met de WiiMote.

MAME4iPhone is gratis te downloaden in repository van ZodTTD en zal op korte termijn een update ontvangen om de ondersteuning van de WiiMote mogelijk te maken. NES4iPhone is voor $4,99 beschikbaar via Rock Your Phone en zoals genoemd 10 dagen gedurende 2 minuten gratis te proberen. Tot slot verzoeken we je vriendelijk maar dringend in de reacties geen links te plaatsen naar ROMs, zodat we je ook in de toekomst het laatste nieuws over emulators kunnen blijven brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2009, 15:20
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.