Doorbraak: iPhone 1.1.3 jailbreak nu beschikbaar

Er is een doorbraak in de jailbreak van iPhone-firmware 1.1.3, waarmee je iPhones met firmware 1.1.1 en 1.1.2 kunt upgraden. Maar het publiceren van deze jailbreak is nogal omstreden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

JailbreakBelangrijk nieuws uit iPhone dev-land: zojuist is de 1.1.3 jailbreak uitgebracht. Deze jailbreak, overigens niet dezelfde waar we gisteren al over schreven zorgt ervoor dat bezitters van een gejailbreakte iPhone met firmware 1.1.1 en 1.1.2 een upgrade kunnen maken. De methode is alleen geschikt voor de iPhone en niet voor de iPod touch. Verder is de methode op dit moment alleen geschikt voor Windows-gebruikers. De methode is zowel geschikt voor Windows– als voor Mac-gebruikers.

De procedure bestaat uit twee delen. Ten eerste heb je de software iBrickr van Nate True nodig om de image aan te maken. Daarna gebruik je andere software (verkrijgbaar via Installer.app en gemaakt door Shaun Erickson) om het tweede deel uit te voeren.

Toch is niet iedereen blij met dit nieuws: Dev Team-lid NerveGas denkt dat de methode zorgt voor illegale distributie van Apple-software. Ook zijn de twee gecombineerde dev-teams (iPhone Dev Team en Elite Team) tegen de distributie: de software zou ontwikkeld zijn door het dev team en daarna door Nate True (o.a. maker van iBrickr) gepubliceerd. Onenigheid over de legaliteit van de oplossing heeft voor een splitsing in het team gezorgd. Mocht je toch nog wat twijfels hebben om het toe te passen: je bent niet alleen, ook wij wachten nog even af hoe de zaak zich ontwikkelt.

Lees zeer aandachtig deze discussie in het forum en doe deze procedure alleen als je weet wat je aan het doen bent! (verdere reacties alleen in de forumthread)

UPDATE: Lees ook ons nieuwere bericht over eventuele nadelen: “Officiële” iPhone Dev Team jailbreak zeer snel beschikbaar, problemen met alternatieve methode

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:46
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.