AT&T noteert goede cijfers dankzij iPhone

Het gaat goed met AT&T: ze maakten afgelopen kwartaal flink wat meer winst en er verschenen zelfs berichten dat AT&T van plan is KPN te kopen. Maar dat laatste zou wel eens een vette roddel kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneWe willen niet zover gaan, door te stellen dat de iPhone nu meer kans maakt om via KPN te worden uitgebracht, nu in de media is verschenen dat AT&T mogelijk interesse heeft om KPN te kopen. Maar er is wel ander nieuws van AT&T: het Amerikaanse telecommunicatieconcern maakte namelijk flinke winstcijfers bekend en die zijn voor een deel terug te voeren op het succes van de iPhone. De winst van AT&T steeg in het vierde kwartaal van 2007 met bijna 62 procent naar 3,1 miljard dollar. De omzet verdubbelde zich naar 30,3 miljard dollar.

Toegegeven, niet alleen de iPhone droeg bij aan het succes. Ook de overname van BellSouth in 2006/2007 speelde erin mee. Toch waren de resultaten al verwacht; het aandeel daalde daardoor in de vroege handelsuren met 2 procent. De mobiele telefonietak van AT&T deed het dankzij de iPhone bijzonder goed en maakte verliezen goed die op het traditionele vaste net werden gemaakt. AT&T wist 2,7 miljoen nieuwe mobiele abonnementen te verkopen in het afgelopen kwartaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:33
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.