Door politie gevreesde Apple Maps-kaarten in Australië aangepast

Apple heeft de volgens de Australische politie gevaarlijke kaarten in Apple Maps bijgewerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple maps MilduraApple heeft kaarten rond het Australische Mildura aangepast in Apple Maps, zodat ze niet langer foutieve informatie tonen. De fouten binnen de kaartendienst zorgden volgens de Australische politie voor gevaarlijke situaties, waardoor automobilisten zonder water en bereik konden stranden in een groot nationaal park. De problemen waren voor de politie genoeg reden om het gebruik van Apple’s nieuwe kaartendienst af te raden.

De Kaarten-app liet de stad Mildura 70 kilometer naast zijn daadwerkelijke locatie zien, middenin een nationaal park. In dit park is het niet mogelijk om drinkwater in handen te krijgen, waardoor het volgens de lokale politie gevaarlijk is om daar te stranden.

Apple heeft verder niet verklaard waar de problemen door werden veroorzaakt. Volgens The Register zou het te maken kunnen hebben met de Australian Gazetteer, een lijst van plaatsnamen met coördinaten voor Australië. Hierin staat Mildura op twee manieren vermeld, waarvan één wijst naar het nationale park.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.