Concept: Berichtencentrum met swipebewegingen

Een nieuw concept van ontwerper Alex Saretzky laat zien hoe het Berichtencentrum van iOS 7 er uit kan zien.

Berichtencentrum concept 1Ontwerper Alex Saretzky is niet helemaal tevreden met het Berichtencentrum (Notification Center) op de iPhone. Zijn voornaamste bezwaar lijkt te liggen bij het ontwerp van de iOS-functie, dat met zijn linnen achtergrond en kleine x-knopjes om notificaties te verwijderen niet mooi en functioneel in elkaar zit. In een concept laat Saretzky zien hoe het volgens hem beter kan. Hoewel Saretzky niet voor Apple werkt, is het interessant om te zien wat een andere ontwerper met iOS 7 zou willen doen.

Berichtencentrum concept 2Door gebruik te maken van het uiterlijk van notificatiebanners zou de ontwerper het Berichtencentrum flink op de schop willen nemen. De bekende witte balken kleven aan elkaar als notificaties van eenzelfde app komen, om ze te sorteren op dezelfde wijze als nu ook al het geval is. De kleine sluitknoppen zijn weggehaald, maar je kunt notificaties in het concept nog steeds sluiten. Met een swipe over een bericht wordt hij namelijk uit de lijst gehaald.

Saretzky is niet gelieerd aan Apple, wat betekent dat we zijn Berichtencentrum alleen in iOS 7 kunnen verwachten als Apple zich opeens erg geïnspireerd voelt. De nieuwe iOS-versie zou echter wel deze richting op kunnen gaan: nu Jonathan Ive aan het roer staat van iOS-ontwerp, bestaat er een kans dat linnen achtergronden, stiksels in apps en andere ‘skeuomorphic’ ontwerpen gaan verdwijnen.

Via Cult of Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 10:03
Categorie iOS
Onderwerpen berichtencentrum, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.