Doodle Jump Race: iPhone-legende keert terug als online Flappy Bird

Doodle Jump is na 5 jaar terug met Doodle Jump Race, een online Flappy Bird variant waarin je racet tegen drie andere spelers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Doodle Jump Race iPhone gratisOp een kerstmis-deel, een demo en Doodle Jump Easter na, heeft het alweer vijf jaar oude Doodle Jump nooit echt een vervolg gekregen op de iPhone. Tot vandaag. Totaal uit het niets heeft ontwikkelaar Lima Sky met Doodle Jump Race een opvolger uitgebracht voor het verslavende highscorespelletje. En het is… een Flappy Bird-variant. Door in beeld te tikken vlieg je steeds net iets omhoog en zoef je tussen buitenaardse obstakels door. Er is alleen één bijzonderheid…


En dat is dat je Doodle Jump Race altijd online speelt. Zodra je het spel hebt opgestart en op de Start-knop drukt, kan je er niet meer omheen. Het spel zoekt naar drie online tegenstanders waar je tegen zal fladderen. Daarna begin je met zijn vieren aan de startlijn en fladder je zo snel mogelijk naar de finish. In tegenstelling tot Flappy Bird, ga je echter niet af als je een obstakel raakt. In plaats daarvan stuiter je terug, totdat je er een keer langs bent.

Doodle Jump Race iPhone

Op die manier is Doodle Jump Race ook echt een sprintwedstrijd geworden. Bovenin beeld zie je een balk met de posities van de vier spelers en ook daarop zie je wie er terug stuitert en wie lekker door zweeft. Tijdens het spelen heb je trouwens geen tijd op de balk te kijken. De buitenaardse obstakels – er valt echt niets anders van te maken – komen te snel op je af. Het voelt dan ook meteen goed als je een paar obstakels achter elkaar zonder te stuiteren door zoeft.

Wat wel eigenaardig is, is dat Doodle Jump Race niks om het lijf heeft. Na een potje zie je jouw finishtijd en die van de andere spelers, maar meer is er ook niet te behalen in het spel. Er zijn geen highscores tegen GameCenter-vrienden te vinden in een overzicht anders dan de vermelding na het racen, geen beloningen om te behalen en ook de anders getekende thema’s van Doodle Jump ontbreken. Zelfs het geluid voelt afwezig. Het is alsof Lima Sky zelf niet inzag dat de originele Doodle Jump bijzonder was, het poppetje maar weer gewoon uit de kast trok en in een weekeinde even een Flappy Bird-kloon wilde maken. Het verval van een legende? Of stiekem toch weer een reclame voor het vijf jaar oude origineel?

Downloaden: Doodle Jump Race (gratis, iPhone, iOS 7.0+)
Ook genoemd: Doodle Jump (€0,89, iPhone iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.