Persoonlijke hotspot sinds iOS 7.1 verdwenen op sommige iPhones

De Persoonlijke hotspot is verdwenen op sommige iPhones met het verschijnen van iOS 7.1

Persoonlijke hotspot iOS 7Een groep iPhone-bezitters kan niet langer de Persoonlijke hotspot-functie gebruiken na het installeren van iOS 7.1. Dit werd geconstateerd door meerdere lezers van iCulture. De problemen lijken voornamelijk voor te komen bij providers die na het verschijnen van iOS 7.1 nog geen nieuwe aanbiederinstellingen beschikbaar hebben gesteld. Pogingen om zelf de APN-instellingen voor de hotspot in te voeren lijken daarnaast niet te werken.


Op het iCulture-forum spelen de hotspotproblemen bij de Belgische provider Proximus. Daarnaast hebben we van lezers gehoord dat ze tegen dezelfde kwestie aanlopen bij Tele2 in Nederland. Providers kunnen het probleem waarschijnlijk oplossen door nieuwe aanbiederinstellingen beschikbaar te stellen. We hebben gehoord dat de hotspotfunctie nog gewoon te gebruiken is bij onder andere T-Mobile, KPN, Vodafone Simyo en Mobistar.

De aanbiederinstellingen bevatten alle technische informatie die je iPhone nodig heeft om goed te communiceren met je provider. Hierin staat ook aangegeven of je functies zoals de persoonlijke hotspot mag gebruiken met je huidige abonnement.

Vlak na het verschijnen van iOS 7.1 stelden een aantal providers al nieuwe aanbiederinstellingen beschikbaar. Deze voegde voor Telfort-abonnees een nog niet bruikbare 4G-schakelaar toe, maar bij de aangepaste instellingen van andere providers was onduidelijk wat er werd veranderd. We gingen er daarom vanuit dat het voornamelijk technische tweaks waren om de communicatie tussen iOS 7.1 en je provider te verbeteren. Vermoedelijk werden de hotspotfuncties ook aangepast om beter onder iOS 7.1 te functioneren.

Internationaal wordt er ook geklaagd over de verdwenen hotspot. Op het Apple-supportforum wordt de kwestie besproken in een topic dat op het moment van schrijven 16 pagina’s telt.


Poll niet zichtbaar? Hier wel!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.