iCulture speelt: Doodle Jump SpongeBob en Blast Zone!

Blast Zone is Bomberman op iPhone en iPad, offline en online speelbaar! En er is een nieuwe Doodle Jump uitgekomen: Spongebob Squarepants.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spongebob Squarepants is Doodle Jump ICSHet is donderdag, mocht je het niet gezien hebben. Donderdag is traditioneel gezien dé dag waarop de meeste en grootste nieuwe games in de week uitkomen en dat beeld wordt vandaag verstevigd. We schreven eerder vandaag al over het excentrieke iPad-avonturenspel Botanicula en bouwen nu ook bruggen voor ridders in Bridge Constructor Middeleeuwen. Nu doen we er nog een schep bovenop. Wist je dat er een totaal nieuwe Doodle Jump is uitgekomen?

Doodle Jump SpongeBob Squarepants

Doodle Jump Spongebob Squarepants iOSNa het succes van Flappy Bird, zijn er bij ontwikkelaar Lima Sky van de Doodle Jump-games geen grenzen meer. Haar ooit zo succesvolle franchise wordt helemaal uitgemolken. Zo kwam er eerder dit jaar al een Doodle Jump Flappy Bird-achtig spelletje uit en maken we vandaag kennis met Doodle Jump SpongeBob Squarepants, waar je 3,59 euro voor mag neertellen in de App Store. Je moet erg groot fan zijn van de gele tekenfilmspons om dat geld voor de app over te hebben. Ten opzichte van het origineel is gameplaytechnisch niks nieuws te bekennen in de nieuwste Doodle Jump.

De aanpassingen in de stijl zijn wel duidelijk. Het hoofdpersonage is de perfecte mix tussen Spongebob en Doodle Jumps protagonist, Spongebobs beste vriend Patrick dient als trampoline om hoger te komen en zo komen ook andere bekende vrienden en vijanden voor – al zijn ze wel echt in de Doodle Jump stijl getekend. Er zijn vier omgevingen die zich natuurlijk allemaal onderwater afspelen. Behalve de bekende eindeloze spelmodus, zijn er ook dagelijkse en wekelijkse uitdagingen en kan je elke dag terugkomen voor bonussen. Dat betekent automatisch dat… inderdaad… er ook in-app aankopen aanwezig zijn in DJSS. En reclame is ook niet uitgesloten. Doodle Jump, go home, you’re done.

Downloaden: Doodle Jump SpongeBob Squarepants (€3,59, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Blast Zone: online Bomberman op iOS

ICS Blast Zone iPad iPhoneOok voor het fenomeen 3D-shooter waren er al spannende, geweldadige multiplayer spelletjes op de spelcomputer. Bomberman was er zo een. Spelers kropen in de huid van een van de poppetjes en bekeken allemaal hetzelfde speelveld van boven. In dat speelveld was het vervolgens de bedoeling elkaar te belagen met bommen die je midden op een pad legt. Sommige bommen slopen voorwerpen zodat je bij power-ups kan of een doorgang maakt in het veld. Maar andere bommen, die leg je direct om de tegenstander te elimineren. Als de tegenstander vast zit of toevallig slecht getimed langsloopt en wordt geraakt door de omtrek van de bom, is het game over en ligt die eruit.

Blast Zone brengt dat concept nu naar iPhone en iPad, zowel offline tegen de computer als online tegen andere mensen. Het spel weet het Bomberman-gevoel knap na te bootsen online én voordat je op een betaalmuur stuit in de singleplayer ondraaglijk moeilijk wordt, is het spelletje geinig genoeg om eens aan te zwengelen.

Downloaden: Blast Zone! (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2014, 23:36
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.