Donald Trump

Donald Trump roept op tot Apple-boycot, gebruikt zelf een iPhone

Donald Trump roept op om Apple-producten te boycotten, als ze niet meewerken in de FBI-zaak. Maar zelf gebruikt hij nog steeds een iPhone.

Je kunt veel zeggen van de huidige race om het presidentschap van de Verenigde Staten. Saai is het in ieder geval niet, dankzij één kandidaat die zich steeds weer in de kijker weet te spelen met opvallende uitspraken: Donald Trump. Trump heeft een nieuw plan om te zorgen dat Apple meewerkt aan de FBI-zaak betreffende de schietpartij in San Bernardino. Boycot Apple! Alleen heeft hij er zelf nog wat moeite mee: uren nadat hij de oproep deed, gebruikte hij nog steeds Twitter voor iPhone.

Trump’s kritiek op Apple

Trump was eerder al kritisch in de zaak tussen Apple en de FBI. Hij vroeg afgelopen woensdag aan zijn supporters: “Wie denken ze wel dat ze zijn?” Vannacht sprak Trump op een bijeenkomst in South Carolina, waar hij opeens het idee kreeg om Apple compleet te boycotten:

First of all, Apple ought to give the security for that phone. What I think you ought to do is boycott Apple until such time as they give that security number. How do you like that? I just thought of that.

Enkele uren daarna bleek dat Trump en zijn campagneteam gewoon Twitter voor iPhone zijn blijven gebruiken:

Trump tweet vanaf een iPhone

Trump gaf achteraf overigens wel aan dat hij zowel iPhone als Samsung gebruikt. Als Apple niet meewerkt zal hij vanaf dat moment alleen Samsung gebruiken. Die uitspraak is wat vreemd, omdat Trump zich eerder voorstander toonde van producten die in de Verenigde Staten zijn gemaakt. Hij beweerde zelfs dat hij Apple zou dwingen om voortaan in de VS te produceren, als hij president zou worden. Trumps slogan is dan ook “make America great again”.

De opmerking van Trump is te zien na ca. 1:53 minuten

Apple’s reactie: hij valt wel meer goede mensen aan

Apple heeft gereageerd op de oproep van Donald Trump, maar deed dat medewerkers die niet met naam genoemd willen worden. Vanuit het hoofdkwartier van Apple kwam de volgende reactie:

Trump’s call for Apple boycott puts the company in standing with other good people he has criticized.

Oftewel: Trump heeft wel meer goede mensen bekritiseerd. Het gaat daarbij onder andere om Starbucks, een bedrijf dat tijdens de feestdagen koffiebekers gebruikte die volgens Trump niet de juiste kerstsfeer uitstraalden. Ook kwam Trump in aanvaring met warenhuis Macy’s, nadat hij Amerikaanse immigranten kwalificeerde als “moordenaars en verkrachters”. Macy’s besloot daarop om alle promotieartikelen van de Trump-campagne uit de schappen te halen.

Trump tweets van Android en iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2016, 11:42
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen fbi, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.