Patent: iPhone stemt helderheid af op getoonde content

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de iPhone op basis van getoonde content de helderheid kan aanpassen.

Helderheid iOSDe helderheid van het iPhone-scherm kan al automatisch worden aangepast op basis van de lichtomstandigheden, maar een nieuw patent van Apple beschrijft hoe een iDevice op nog slimmere wijze de lichtsterkte van de backlight kan bepalen: Door te kijken naar de content die op het scherm wordt getoond, kan de helderheid worden aangepast. De iPhone zou dan bijvoorbeeld minder licht produceren wanneer je een witte webpagina met kleine, zwarte letters bekijkt.

Het patent beschrijft hoe bijvoorbeeld een iPhone eerst probeert te identificeren wat voor content je bekijkt. Zo kan er onderscheid worden gemaakt tussen helderheden bij onder andere afbeeldingen, foto’s en video’s. Vervolgens wordt er naar dit specifieke stuk content gekeken. Bij een donkere film zal de helderheid van het scherm worden opgeschroefd, terwijl een foto van een wit strand op een zonnige dag juist met een lagere helderheid bekeken kan worden.

Krijgt een toekomstige iPhone de nieuwe helderheidsoptie, dan zou Apple er ook voor kunnen kiezen om dit te combineren met de lichtsensor die nu wordt gebruikt. Zo zou de iPhone bijvoorbeeld kunnen zien dat je een witte pagina bekijkt in een donkere kamer, om zo de helderheid naar een absoluut minimum terug te schroeven.

Apple kreeg vandaag in totaal 26 patenten toegewezen, onder andere op een vergrootglas in iOS, ruisonderdrukkingstechnologie en een multi-touch sensorpaneel. Patently Apple heeft een overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2013, 17:41
Categorie iOS
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.