Agenda-app iPad geteisterd door crashbug

Een bug in de Agenda-app voor de iPad zorgt ervoor dat de applicatie crasht als je de maand maart bekijkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad agendaHeb je op maandag 1 april 2013 een afspraak in de Agenda-app staan die de hele dag duurt, dan crasht de applicatie consequent als je de maand maart in het maandoverzicht probeert te bekijken. Dit constateerde iPadclub-lezer Martin van Leussen. Ook op het Apple-supportforum klaagt een groeiend aantal iPad-bezitters over het probleem. Van een vroege 1 april-grap is geen sprake: wij hebben zelf het bestaan van de crashbug kunnen verifiëren.

Het maandoverzicht van maart is niet te bekijken als een afspraak op 1 april de hele dag duurt. Het probleem is op te lossen door bij de afspraken op 1 april de schakelaar ‘Hele dag’ uit te zeggen. Je moet dan wel een tijd voor je afspraak aangeven. De bug lijkt hoe dan ook beperkt tot 1 april 2013: toen wij een afspraak op dezelfde datum in 2014 probeerden te maken, bleef de app zonder problemen draaien bij het bekijken van de maand maart.

We hebben de crash kunnen reproduceren onder iOS 6.0.1, de laatste beschikbare versie van het iOS-besturingssysteem die voor de iPad is uitgebracht (iOS 6.0.2 is alleen geschikt voor iPhone 5). Op het moment mogen ontwikkelaars echter een bètaversie van iOS 6.1 uitproberen, waarin vooral bugfixes en kleine interfacetweaks te vinden zijn. @RvMouche vertelt ons op Twitter dat hij geen last had van de crash op zijn iPad mini met iOS 6.1. Het lijkt er daarom op dat Apple de bug heeft opgelost in de aankomende nieuwe iOS-versie. Of het probleem hiermee zal zijn opgelost voor iedere iPad-bezitter die last heeft van de crash, weten we pas zodra iOS 6.1 publiekelijk beschikbaar is gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 18:45
Categorie iOS
Onderwerpen activity, crash, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.