Patent wijst op magnetische simkaarthouder in toekomstige iPhone

Een nieuw Apple-patent wijst op een magnetische simkaarthouder in een toekomstige iPhone. Dit is compacter en steviger dan huidige houders.

iphone zijkant simkaartslotEen nieuw Apple-patent beschrijft een simkaarthouder die met behulp van een magneet in je iPhone blijft zitten. Er is daarom niet langer een uitgebreider mechanisch systeem nodig om de simkaart vast te houden of met de juiste handeling uit je iPhone te krijgen, waardoor Apple weer wat ruimte in de iPhone kan besparen. We zien Apple al langer de ruimte rond de simkaart zoveel mogelijk verminderen, zodat er plek is voor andere onderdelen in de iPhone. Zo stapte Apple eerder al over op de microsimkaart, om een paar jaar later de nog kleinere nanosimkaart te gebruiken.

Op het moment verwijder je een simkaart door een dunne pin in een gaatje te duwen, maar volgens Apple is dit gat niet langer nodig bij het magnetische alternatief. Hierdoor is de iPhone iets strakker in ontwerp, maar er zit nog een voordeel aan verbonden: er zou geen vuil of vloeistof in de simkaarthouder kunnen sijpelen, waardoor de iPhone minder kwetsbaar is.

Net als bij andere Apple-patenten is het nog de vraag of dit idee in de praktijk zal worden, maar het principe is een stuk praktischer en eenzijdiger dan veel van de patenten die worden ingediend om een breed concept in te dekken. Het lijkt er daarom op dat Apple op het moment van indienen serieus naar de mogelijkheden van een magnetische simkaarthouder keek. Dat is inmiddels al weer een tijdje geleden: het patent werd op 4 april 2012 aangevraagd.

Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 10:24
Categorie iDevices
Onderwerpen patenten, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.