Dension iPhone-controller geschikt voor bijna elk radiobestuurbaar voertuig

WiRC is een nieuwe controller van Dension, waarmee je radiobestuurbare auto's, boten en andere vaartuigen en voertuigen kunt bedienen vanaf je iPhone.

dension-autoDe speelgoedbeurs Toy Fair 2012 is meestal niet dé plek om interessant iPhone-nieuws te vinden. Maar Dension laat er toch iets zien waar hobbyïsten met een iPhone blij van kunnen worden: de nieuwe WiRC-controller. Daarmee kun je vrijwel elk radiobestuurbaar voertuig via de iPhone bedienen. Ook dure radiobestuurbare autootjes, vliegtuigen, boten en andere vaar- en voertuigen zouden er geschikt voor zijn.

De controller creëert als het ware een Wi-Fi-hotspot waarmee de iPhone verbinding kan maken. Je kunt daarbij ook de gevoeligheid van de joystick aanpassen. Dankzij een ingebouwde usb-poort kun je de WiRC-controller ook aansluiten op een webcam, zodat je live video’s vanuit het gezichtspunt van je radiobestuurbare auto kunt maken. Een goedkope hobby is het niet: voor de voertuigen ben je al aardig wat geld kwijt en voor de WiRC moet je nog eens 179 dollar neerleggen. De Italiaanse site Hobbymedia was op de beurs en maakte foto’s van de interface.

wirc-controller-radiobestuurbaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2012, 15:33
Categorie Accessoires
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.