BrailleTouch maakt iPhone geschikt voor braille schrijven

Georgia Tech heeft de iPhone geschikt gemaakt voor blinden en slechtzienden. Met BrailleTouch is het mogelijk om met twee handen te tikken, zonder dat je op het scherm hoeft te kijken.

georgia-tech-brailletouchTouchscreens lijken op het eerste gezicht niet zo geschikt voor mensen met een visuele handicap. Maar als zelfs Stevie Wonder enthousiast is over de iPhone, is het wel duidelijk dat je ook bij slecht zicht gewoon een touchscreentelefoon kunt bedienen. Onderzoekers van Georgia Tech gaan nu een stap verder. Zij hebben een prototype-app gemaakt met de naam BrailleTouch, met zes knoppen. Hiermee kun je letters invoeren volgens het Braille-schrift, waarbij je te horen krijgt welke letter is ingetikt.

Je krijgt dan meteen feedback of de juiste letter is gekozen. Bij de BrailleTouch-app gebruik je de iPhone met het scherm van je af gericht. De eerste testen met BrailleTouch zijn hoopgevend: mensen die veel ervaring hebben met Braille-schrift blijken zesmaal sneller te kunnen tikken dan met andere tekstinvoermethoden waarbij je niet op het scherm hoeft te kijken: er is een snelheid van 32 woorden per minuut haalbaar met 92 procent foutvrije teksten. In onderstaande video is te zien hoe die snelheid wordt gehaald. De ontwikkelaars van de app zien nog meer mogelijkheden voor BrailleTouch: het kan ook als universele berichtenapp gebruikt worden. Surveillanten en bewakingsmedewerkers die voortdurend moeten observeren en geen tijd hebben om op het scherm van hun smartphone te kijken, kunnen met een dergelijke app ongemerkt even iets intikken. Voor andere gebruikers is een trui met kangoeroe-zak op de voorkant aan te raden: zo kun je typen zonder dat anderen er iets van merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2012, 12:45
Categorie Achtergrond
Onderwerpen blind, braille

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.