Debitel stopt met speciaal iPhone-abonnement

Nu T-Mobile de iPhone niet meer simlockvrij zal aanbieden, is Debitel wel gedwongen om te stoppen met het speciale iPhone-abonnement, waarbij kopers een tegoedbon van 600 euro ontvingen.

T-MobileNadat de Hamburger rechtbank T-Mobile in Duitsland in het gelijk heeft gesteld, bekijkt het bedrijf nu of ze een schadevergoeding van Vodafone kunnen eisen. Bedrijfsleider Philipp Humm verwacht dat er aan de zaak nog wel iets te verdienen valt, zo verklaarde hij tegen Dow Jones Newswire. Debitel, die van de gelegenheid gebruikmaakte om een speciaal iPhone-abonnement te introduceren, zal daarmee stoppen. Bij Debitel hadden klanten de mogelijkheid om voor 999 euro een simlockvrije iPhone te kopen waarna ze bij het afsluiten van een Debitel-abonnement een tegoedbon van 600 euro ontvingen.

Vodafone heeft nog wel de mogelijkheid in beroep te gaan. Het bedrijf is daarom aan het beraden of ze dit daadwerkelijk zullen doen. Bij de Bundesnetzagentur, de toezichthouder voor het telecomnetwerk (vergelijkbaar met de Nederlandse Opta) loopt ook nog een klacht van Debitel. Daarbij gaat het er volgens Debitel om, dat T-Mobile de voorwaarden van de mobiele frequentielicentie overtreedt: daar staat namelijk in dat bedrijven hun klanten niet mogen dwarszitten wanneer ze naar een ander netwerk willen overstappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2007, 10:36
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, duitsland, provider, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.