Geruchten over iPhone firmware 1.1.3 duiken op

Sinds gisteravond zijn er geruchten over iPhone firmware 1.1.3, die onder andere voicememo en gebruik van de iPhone als harddisk zou bevatten. Aanstaande zaterdag zou de nieuwe firmware al beschikbaar moeten komen.

iPhone firmware 1.1.3Geruchten uit meerdere bronnen wijzen erop dat aanstaande zaterdag firmware 1.1.3 beschikbaar komt voor de iPhone. Twee grote vernieuwingen brengt dit met zich mee: een voicememo-functie en de mogelijkheid om de iPhone als harde schijf te gebruiken. Dat zegt althans CNET France, die zich op andere geruchten baseert dan de vermoedens die een paar dagen geleden werden geuit vanwege crashende Duitse iPhones. Op het Hackint0sh-forum wordt sinds gisteravond ook al flink gediscusseerd.

Als firmware 1.1.3 inderdaad op zaterdag beschikbaar komt, is het bijna een maand na de introductie van 1.1.2 op 8 november. Het is nog te vroeg om te zeggen of Apple een vast updateschema met maandelijkse updates gaat volgen.

De harddiskfunctie maakt het mogelijk om muziek en video’s direct op de iPhone te installeren, zonder tussenkomt van iTunes en ook op momenten dat je op een ‘vreemde’ computer moet werken. Ook kun je documenten makkelijker meenemen. De dicteerfunctie was tot nu toe alleen met een hack te gebruiken. Als de functie nu standaard door Apple wordt toegevoegd, zal het gemakkelijker maken om de spraaknotities naar de desktop te kopiëren en in iTunes te beheren. In iTunes 7.5 werden eerder al lokalisatiestrings voor deze twee nieuwe functies ontdekt.

Lees het zelf bij CNET France of ga naar de discussie op Hackint0sh. Natuurlijk zijn we ook benieuwd wat jullie ervan denken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2007, 14:15
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.