Twintig procent van Franse iPhones simlockvrij

Orange verkocht in de eerste vijf dagen 30.000 iPhones, waarvan 20% zonder simlock. De Fransen kunnen het voorraadniveau van hun lokale Orange-shop volgen via een spreadsheet.

iPhone FranceOrange heeft bekendgemaakt dat 20% van de klanten die hun iPhone in Frankrijk hebben gekocht, voor de simlockvrije versie hebben gekozen. Orange verkoopt de iPhone voor 399 euro met een tweejarig contract, of voor 749 euro zonder simlock. Dit is inclusief de ‘toeslag’ van 100 euro om de iPhone simlockvrij te laten maken. Orange verkocht 30.000 iPhones in de eerste vijf dagen. Het bedrijf liet ook weten dat 48% van de kopers nieuwe klanten zijn op het Orange-netwerk.

Nog meer interessante cijfers: in de eerste 21 uur was 17% van de Franse Orange-shops uitverkocht. Orange stelt hiervoor een spreadsheet beschikbaar waarmee de Fransen kunnen bepalen of hun lokale Orange-winkel nog steeds iPhones op voorraad heeft. Het exacte aantal iPhones is er echter niet uit af te lezen.

Op de eerste verkoopdag gingen 12.000 iPhones over de toonbank, net iets meer dan in Duitsland (10.000 stuks). In Frankrijk betaal je tussen €49 en €119 voor het abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2007, 10:27
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.