De Top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Timmeh_

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen. Dit is de Top 10-lijst van Timmeh_
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhoneclub beste apps 2009 van Timmeh_iPhoneclub zal op 31 december haar auteurs en moderators de kans geven om hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou te delen. Op deze manier krijg je een kijkje in de keuken van de iPhone van een van de mensen achter iPhoneclub. Iedereen heeft hele andere interesses en dit is de keuze van Timmeh_, een van de moderators van het forum van iPhoneclub.

Heb niet echt lang na hoeven denken over mijn Top 10. Allemaal stuk voor stuk applicaties die ik vaak en graag gebruik.

Top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Timmeh_

 1. Minigore (€1,59)
  Leuk, eenvoudig en zeer verslavend spelletje welke ik elke morgen en avond in de trein speel. Hoe beter je wordt, des te meer verschillende tegenstanders je krijgt. Een ander pluspunt zijn de updates, die vrij groots zijn. In de huidige versie zijn bijvoorbeeld karakters van het spelletje Sway (€3,99) opgenomen.
 2. Shazam Encore (€2,39)
  Sinds het moment van aanschaf van mijn iPhone staat Shazam erop. Heb deze app ontzettend vaak gebruikt om nummer te leren kennen en de recente Twitter-intergratie is ook een leuke toevoeging. Toen Shazam Encore uitkwam heb ik deze zonder meer gekocht als blijk van waardering voor deze fantastische app.
 3. TVGids.nl
  Eindelijk een native app als vervanging van de Veronica Magazine web-app. De push-ondersteuning maakt het helemaal af.
 4. Bright (gratis)
  Ik had het geluk één van de beta-testers van Bright te zijn. Vanaf het moment van installatie al een grote fan van de app. Het is het Bright-magazine en de Bright-podcast in één.
 5. Orbit [jailbreak]
  Orbit is een jailbreakprogramma die een overzicht geeft van al je schermen; net als Exposé op een Mac. Het is gemaakt door dezelfde persoon achter Stack. Van Stack kwam in 2009 ook een nieuwe versie uit, waarmee je vier stacks kunt maken. Met Five Icon Dock, 4 Stacks en Orbit is mijn Dock compleet. Ik gebruik Stack als vervanging van Categories en met Orbit in de dock kan ik elke scherm makkelijk benaderen. Deze Dock-situatie zal ik nog erg lang gaan gebruiken.
 6. ProSwitcher [jailbreak]
  Recent uitgekomen tweak voor jailbroken iPhones. Met ProSwitcher kan je met de ‘Palm Pre-methode’ tussen applicaties switchen. Had deze tweak geïnstalleerd om uit te proberen, maar had niet verwacht dat ik deze zou laten staan. In combinatie met Backgrounder een zeer handige tool!
 7. Parking Mania (€0,79)
  Spelletje waarbij je auto binnen een bepaalde tijd moet parkeren. Je stuurt door middel van het roteren van je iPhone. Dit maakt het erg leuk om even tussendoor te spelen.
 8. Dropbox (gratis)
  Een van de betere productiviteits-apps. Gebruik deze zowel persoonlijk als zakelijk. Je zet bestanden in de DropBox-folder op je Mac/PC en de bestanden worden gesynchroniseerd. Zo kunnen er anderen bij vanaf hun Mac/PC als ze het DropBox-account delen, buitenstaanders kunnen de bestanden via internet benaderen en ikzelf onderweg ook op m’n iPhone.
 9. PasteBot (€2,39)
  Een applicatie die ik eigenlijk nauwelijks gebruik, maar zeer regelmatig open om het fantastische user interface design te bewonderen.
 10. Awesome Note (+Todo) (€2,99)
  En tot slot: een notitie/ToDo-app die erg goed in elkaar zit. Ook deze app heeft een erg mooie interface. Ik gebruik deze als vervanging van Things (€7,99), die vorig jaar zeker ergens bovenaan mijn lijstje zou hebben gestaan.
Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2009, 22:14
Categorie Round-up
Onderwerpen iPhoneclub, tweetie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.