De Top 10 beste iPhone-applicaties 2009 van Vincent

Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen. Dit is de Top 10-lijst van jailbreakauteur Vincent Segers.

iPhoneclub beste apps 2009 van VincentiPhoneclub geeft op 31 december haar auteurs en moderators de kans om hun eigen Top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 te delen. Op deze manier krijg je een kijkje in de keuken bij de mensen achter iPhoneclub. Iedereen heeft andere interesses, zo blijkt. Vincent Segers is voor velen misschien een onbekende naam. Hij houdt zich achter de schermen bezig met jailbreak-artikelen.

Ik had erg veel moeite om een Top 10 te maken, omdat er zoveel applicaties zijn die het verdienen om in de lijst te staan. Uiteindelijk heb ik toch de knoop kunnen doorhakken en ik ben tevreden met het resultaat.


bt keyboard

 1. BTstack Keyboard [jailbreak] (Cydia, $5)
  Ik heb vaak de gewoonte om erg lange smsjes te typen en dan is het erg gemakkelijk om het op een standaard toetsenbord te doen.
 2. aTimeTool [jailbreak] (Cydia, drie dagen testversie, daarna $5,99)
  Omdat ik mijn iPhone zo intensief gebruik, moet hij elke nacht aan de lader. Maar ik maak me toch wat zorgen omdat hij dan 12 uur lang naast mijn hoofd ligt te stralen. Hiervoor is aTimeTool erg handig: om middernacht schakelt hij mijn iPhone in vliegtuigmodus, om 8 uur ‘s morgens schakelt hij vliegtuigmodus terug uit.
 3. Labyrinth 2 (€3,99)
  Ik ben altijd al een echte fan geweest van Labyrinth en nu Labyrinth 2 uit is is het een van mijn favoriete spellen geworden. Ik kan ook iedereen verbazen hoe nauwkeurig de accelerometer van de iPhone wel is.
 4. Shazam Encore (€2,39)
  Gekend door iedereen, maar nog steeds geweldig handig: Shazam, de manier om je muziekbibliotheek uit te breiden.
 5. Spy Bot Chronicles (€1,59)
  Opvolger van de Toy Bot-reeks waar ik gek op was. En ook nu is het nog steeds een spel waar je mee verder gaat tot je het uit hebt.
 6. JellyCar 2 (€0,79)
  De eenvoud en kinderlijkheid van dit spel maken het leuk. Ook het achtergrondmuziekje en de nieuwe functies in de tweede versie zorgen ervoor dat deze game in mijn Top 10 staat.
 7. Spider: The Secret of Bryce Manor (€2,39)
  Dit spel heeft een speciale sfeer waar veel moeite in gestoken is. Het is mooi uitgevoerd en erg verslavend. Ik vind het daarom ook echt een aanrader, alleen jammer dat er nog niet meer levels uit zijn.
 8. Drinkspiration (gratis)
  Ook een geweldige app om aan je vrienden te tonen: Drinkspiration bevat een ontelbaar aantal cocktails, waar telkens de bereidingswijze bij staat. Maar de app is vooral goed in het helpen kiezen van een cocktail: je kan er eentje selecteren op basis van kleur, smaak, achtergrondmuziek, moment van de dag, weer… De mooie grafische uitvoering maakt het geheel af.
 9. Dutch Cowboys (gratis)
  Voordat deze app uitkwam kende ik de Dutch Cowboys blog niet eens. Toen iPhoneclub er een review van deed heb ik hem gedownload en sindsdien lees ik elke dag de nieuwtjes op hun blog.
 10. Tap Tap Revenge 3 (gratis met optionele In App Purchase)
  Tap Tap is intussen al een ware legende in de App Store. Ik speel het al een hele tijd en doordat er constant nieuwe liedjes bijkomen, wordt het maar niet saai. Ook vind ik het fijn om met klasgenoten multiplayer te spelen.
Dit artikel is onderdeel van een serie artikelen waarin iPhoneclub-auteurs en -moderators hun eigen top 10 van beste iPhone-applicaties 2009 met jou delen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2009, 21:22
Categorie Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.