De iPad is er! Voorpret met productgids, apps en lijstjes

Vandaag is het grote moment: de Apple iPad gaat in de verkoop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad is hereVandaag is de grote dag: de Apple iPad wordt gelanceerd. Apple heeft daarom de website bijgewerkt om klanten attent te maken op het historische moment. We wensen de kopers die op dit moment in de VS bij de Apple Store staan te wachten, veel sterkte de komende uren. Zij zullen in ieder geval als eerste de iPad in handen hebben. Mensen die zijn thuisgebleven en de iPad door vrienden of door een koerier laten bezorgen, kunnen vandaag op iPadclub alvast wat voorpret beleven.

We gaan vandaag tips geven welke apps je straks zou willen installeren, welke Nederlandse apps er inmiddels zijn gesignaleerd en welke informatie je alvast kunt doornemen. Als je de iPad straks in handen hebt, heb je geen zin om eerst de meegeleverde documentatie door te lezen. Geen probleem: de iPad Product Guide is al online te vinden.

Richard Gutjahr heeft een reportage gemaakt over de wachtrij bij de Apple Store op Fifth Avenue in New York. Richard was oorspronkelijk nummer 8 in de wachtrij, maar toen er een splitsing werd gemaakt naar mensen die wel/geen reservering hadden gemaakt, bleek de roemruchte wachtrijkampioen Greg Packer niet meer de nummer 1 te zijn. Leuk om te kijken:

Over een paar uur gaan de Apple Stores aan de Amerikaanse oostkust open. We geven een impressie van de drukte bij de winkels en geven tips voor als je de iPad eenmaal in handen hebt. Mocht het niet gelukt zijn om je iPad in pre-order te bestellen en ben je in de VS naarstig op zoek naar een verkooppunt, dan zou je de winkelketen Best Buy nog kunnen proberen. Met ca. 15 iPads per vestiging is het behoorlijk zoeken om een filiaal te vinden die nog voorraad heeft, maar mogelijk kan zzoekmachine Milo je helpen: deze toont info van veel retailketens, waaronder Best Buy. Vanaf 9:00 uur plaatselijke tijd kun je beginnen te zoeken naar beschikbare iPads.

Ben je vooral geïnteresseerd in applicaties, dan heeft Apple op de website een reeks applicaties in de spotlight gezet: ze hebben foto’s en professioneel uitziende hands-on video’s van de applicaties:
marvel comics

 • The Elements: Ontdek de 118 elementen uit de periodieke tabel der elementen. Sommige afbeeldingen zijn alleen in 3D te bekijken, met een speciaal 3D-brilletje.
 • Real Racing HD: De racegame van Firemint.
 • Marvel Comics: Stripboeken lezen op je iPad.
 • The Wall Street Journal: de bekende krant, met aandelenkoersen, video’s en WSJ Radio geïntegreerd.
 • Epicurious: Meer dan 25.000 recepten, met een weergave die tijdens het koken makkelijk af te lezen is.
 • At Bat 2010: Honkbal-applicatie met live streaming van wedstrijden. De audio blijft doorspelen als je naar een andere app gaat (wat, multitasking?).
 • E*TRADE Mobile Pro: aandelenkoersen bekijken en beleggersnieuws lezen.
 • Asphalt 5: Een andere racebame, waarbij je in een Ferrari door Parijs of een Lamborghini door Las Vegas scheurt.
 • SCRABBLE: Speel een gezelschapsspelletje op de iPad.
 • F1™ 2010: Volg de Formule 1 op je iPad met live timing en track-posities. Een dynamische 3D-kaart toont waar jouw favoriete coureur is.
 • Labyrinth 2 HD: Stuur een stalen kogel door een labyrinth door de iPad te kantelen.

Mogelijk zijn nog niet alle iPad-apps in de Nederlandse App Store te vinden, maar we gaan er maar vanuit dat als je moeite hebt gedaan om een Amerikaanse iPad te halen, dat de (kleine) moeite om een Amerikaans iTunes-account aan te maken ook wel is gelukt.

asphalt ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2010, 7:00
Categorie Round-up
Onderwerpen bowling, game, ipad, lancering, spel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.