FCC publiceert eerste interne foto’s van iPad

De iPad blijkt twee speakers aan de onderkant te hebben, een grote lithium polymeer-batterij en Flash-geheugen van Toshiba. Dat blijkt uit FCC-documenten.

ipad internVandaag gaat de iPad officieel in de verkoop en dat is blijkbaar ook het moment waarop de Amerikaanse goedkeuringsdienst FCC alle documentatie rondom de iPad mag vrijgeven. Op foto’s die de dienst heeft vrijgegeven zijn wat nieuwe zaken te ontdekken, zoals twee speakers aan de onderkant van de iPad. De hiernaast afgebeelde foto (onderaan de pagina in groter formaat) laat zien hoe de iPad er aan de binnenkant uitziet. De batterij neemt vanzelfsprekend de meeste ruimte in beslag. De documentenatie vermeld 24,8 Wattuur batterij (Apple meldde eerder 25 Wattuur). De batterij bestaat uit twee losse 3,75 Volt lithium-polymeercellen, die parallel werken. De batterij lijkt meer op die van de MacBook Air dan die van de iPod touch.

De FCC gaf foto’s vrij van zowel de Wi-Fi- als de 3G-versie van de iPad. iFixit wierp een deskundige blik op de componenten en ontdekte een A4-SoC en Flash-geheugen van Toshiba. Er is ook een draadloze Bluetooth/Wi-Fi-chip van Broadcom aanwezig, dezelfde combinatie die ook in de derde generatie iPod touch zat (blijkt uit de aanduiding BCM4329 op de chip).

Voor de liefhebbers nog twee close-upfoto’s:
ipad circuit

Hier zie je een grotere uitvoering van de foto bovenaan dit bericht:
ipad intern

iFixit deed de volgende constateringen:

  • Het gaat om een pre-productiemodel van het circuitboard, dat later nog gewijzigd kan zijn. In dit model is Flash-geheugen van Toshiba te zien, maar Apple koopt geheugen van meerdere leveranciers, waardoor jouw iPad ook Flash-geheugen van Samsung kan bevatten.
  • Er is veel meer lijm gebruikt om de chips vast te zetten, dan gebruikelijk is bij een tablet. De iPad is daardoor robuuster dan een gewone laptop.
  • De batterij zit niet vastgesoldeerd aan het moederbord, zodat het voor een deskundige (maar niet voor de gewone gebruiker) mogelijk is om de batterij te vervangen. Het moederbord op de foto’s is gemaakt door AT&S.
  • Het scherm ziet eruit als een LG Phillips LP497X82.
  • De USB-stroomvoorziening is speciaal voor de iPad aangepast. Het gaat om een 10 Watt unit, gemaakt door Foxlink Technology, Ltd., onderdeel #A1357 W010A051.
  • Het Apple-logo doet tegelijk dienst als Wi-Fi-antenne. De achterkant van de iPad is verder geheel van aluminium. Linksonder aan de voorzijde van de iPad zit achter de glasrand nog een tweede antenne.

Hieronder zie je de speakers:
ipad speaker

Je kunt ze ook zelf bekijken, via deze PDF: iPad FCC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 10:34
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.