De Beslisvis beantwoordt elke vraag met ja of nee

Je zit met vrienden bij elkaar en het dreigt op een heftige discussie uit te lopen. Geen paniek: er is nu een applicatie die het antwoord heeft op elke vraag: de Beslisvis.

Logo BeslisvisJe zit met vrienden bij elkaar en het dreigt op een heftige discussie uit te lopen. Geen paniek: er is nu een applicatie die het antwoord heeft op elke vraag, zolang het maar een ja- of nee-vraag is. De Beslisvis is een applicatie van Marc Fonteijn (organisator van #MoMo (http://mobilemonday.nl). Een webservice die je in staat stelt om iedere dringende vraag die je hebt te beantwoorden. Lees verder om te zien waarom ik zeg webservice.

Mijn eerste gedachte was dat het een geweldige applicatie zou zijn. Ik kwam van een koude kermis thuis. Eenmaal geïnstalleerd en de applicatie gestart wordt de applicatie na enkele seconden gesloten en opent Safari om daar de webservice te starten. Waarom geen browser in de applicatie?

Goed, dan maar een webservice. Wanneer eenmaal de pagina is geladen krijg je een mooie gebruikersinterface te zien. Heel simpel: een zoekveld en een grote knop. Kan niet makkelijker.

Ik heb de volgende 5 vragen getest:

Vraag 1: Is het vandaag maandag?

Er wordt na het invoeren van de vraag een nieuwe pagina geladen. Ik zie het bekende blauwe vraagteken en daarna wordt het scherm blauw. Er gebeurt niets. Ik besluit om het opnieuw te proberen. Het wordt een harde refresh, want er is geen zoekvenster of terugknop te zien.

Vraag 2: Is Amsterdam de hoofdstad van Nederland?

Tweede keer meer geluk. Ik krijg een plaatje van een aquarium te zien met allemaal kleine oranje streepjes van boven naar beneden door het aquarium heen. Bovenaan is Ja en onderaan is Nee. Bij mij is het niet meteen duidelijk wat nu het antwoord is. Nog maar eens proberen.

Vraag 3: Ben ik Mike van Hoenselaar?

Ik krijg wederom een plaatje. Ik ben misschien achterlijk maar ik heb totaal geen idee of het antwoord nu ja of nee is. Toch maar wat anders proberen dan.

Vraag 4: Werkt de Beslisvis wel?

Deze heb ik op mijn desktop geprobeerd. Kreeg lang niet altijd een plaatje te zien. Op de desktop wel. Er zijn ineens vele opties bij gekomen (Twitter, Hyves, etc). De grote button is verdwenen. Waarom is een raadsel. Ik krijg geen plaatje te zien na op Enter gedrukt te hebben.

iphoneclub-beste-iphone-club-site-beslisvis

Vraag 5: Is iPhoneclub.nl de beste iPhone-site van de wereld?

Haha. Ik krijg een blauw aquarium met helemaal niets te zien. Waarschijnlijk omdat het na zonsondergang is inmiddels. Dit antwoord blijf ik je schuldig. Wat vind je zelf van iPhoneclub?

Overige opmerkingen:

 • Het ‘Laden’-icoon is al zichtbaar zonder dat er gezocht wordt
 • De Beslisvis is actief tussen zonsopkomst en zonsondergang (Nederlandse tijd), waarom Omdat vissen moeten slapen ’s nachts gok ik?
 • Op de iPhone zijn de plaatjes erg klein. De applicatie zou ze in dezelfde stijl als het logo moeten weergeven, dat maakt de beleving beter en het gebruik makkelijker.
  • Conclusie: Ik heb nog geen goede indruk van Beslisvis gekregen. Mijn eerste ingeving is dat het superleuk lijkt om te gebruiken, maar dat de webdienst bij het tonen van resultaten het de gebruiker te moeilijk maakt.
   Dus mijn vraag aan De Beslisvis: Komt er een moment dat ik het snap?

   Downloaden: Beslisvis (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2009, 1:13
Categorie Apps
Onderwerpen vragen, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.