Gerucht: Apple overweegt echte achtergrondprocessen voor iPhone

Er zijn geruchten opgedoken dat Apple toch achtergrondprocessen gaat toestaan voor bepaalde ontwikkelaars. Dat gaat een stap verder dan de al beloofde push notifications.

backgroundSilicon Alley Insider beweert dat Apple achtergrondprocessen maar voor een beperkt aantal ontwikkelaars toestaat. Er zijn twee mogelijke scenario’s: de eerste is dat gebruikers zelf kiezen welke applicaties op de achtergrond mogen draaien. Het andere scenario is dat Apple de selectie maakt; iets dat veel ontwikkelaars en gebruikers liever niet zien gebeuren. We hebben het hier over meer dan push notificaties, maar over echte achtergrondprocessen waarbij applicaties actief blijven wanneer de applicatie wordt afgesloten.

Met de komst van iPhone OS 3.0 worden push notificaties mogelijk, waarbij ontwikkelaars via een serveroplossing kunnen zorgen dat gebruikers op de hoogte blijven van nieuw binnengekomen chatberichten en Twitter-berichten. Toch zijn er ook applicaties die kunnen profiteren van echte achtergrondprocessen. Zo is het op dit moment wel mogelijk om muziek op de achtergrond te laten doorspelen, terwijl je met een game aan de slag gaat. Maar dat werkt alleen bij Apple’s eigen iPod-applicatie. Bij muziekapplicaties van derden is het niet mogelijk. De reden is de batterijduur en het geheugengebruik: met 128MB RAM is er weinig ruimte om allerlei zaken op de achtergrond te laten draaien. Als de volgende generatie de dubbele hoeveelheid RAM krijgt, lost dat de problemen grotendeels op.

Een ander interessant nieuwtje heeft te maken met de groeiplannen van Apple. Op een bijeenkomst van Oppenheimer spraken Apple-medewerkers over mogelijke manier om het marktaandeel van de iPhone te vergroten. Ze noemden daarbij uitbreiding van de functionaliteit, prijsverlaging en uitbouwen van de geografische verkrijgbaarheid van de iPhone. Een ander idee was het segmenteren van markten met verschillende modellen. Maar let op: de medewerkers zeiden niet, dat Apple ook daadwerkelijk al deze maatregelen gaat nemen.

Op MacWorld heeft John Gruber van Daring Fireball afgelopen januari iets soortgelijks gehoord.

Via: Silicon Alley Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2009, 12:44
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.