Dahon brengt fietslader voor iPhone uit

Fanatieke fietsers kunnen hun iPhone voortaan opladen met de Biologic FreeCharge. De lader is op elke fiets te gebruiken en maakt gebruik van een usb-aansluiting

Dahon Biological FreeChargeFanatieke fietsers kunnen hun iPhone voortaan opladen met de Biologic FreeCharge. Een compleet nieuw concept is het echter niet; jaren geleden bezat ik al een Orange Beach Cruiser die met een setje laadstekkers voor de meestvoorkomende mobiele telefoons geleverd werd. Maar Dahon zet in op universeel gebruik: de lader is op elke fiets te gebruiken en maakt gebruik van een usb-aansluiting, zodat alle usb-apparaten met de FreeCharge op te laden zijn.

Om de iPhone op te laden maakt Dahon gebruik van de omwentelingen van het wiel, net als een normale dynamo. Volgens Dahon is een iPhone in ongeveer drie uur geheel opgeladen. Wie al meteen wil gaan fietsen heeft pech: de Biologic FreeCharge staat gepland voor maart 2010, dus pas voor het volgende fietsseizoen. Dahon denkt aan een prijs van om en nabij de $100.

Dahon Biological FreeCharge (werking)

Bron: Technologia Facile

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2009, 12:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, fietsen, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.