Cydia, het nieuwe alternatief voor Installer.app

Cydia is een grafische schil waarmee je iPhone-applicaties in Debian-stijl kunt installeren. Het vormt daarmee een alternatief voor Installer.app van Nullriver.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Cydia Debian APT Installer voor iPhoneDe bekende ontwikkelaar Jay Freeman (Saurik) heeft Cydia uitgebracht, een grafische schil waarmee je in Debian-stijl applicaties kunt installeren. Dat klinkt ingewikkeld, maar het komt er in de praktijk op neer dat je makkelijker applicaties kunt vinden en installeren. Cydia is daarmee een alternatief voor Installer.app, maar volgens ontwikkelaar Freeman is het geen vervanger en levert het gebruik van beide applicaties ook geen conflicten op. Jay Freeman zegt op zijn blog: “de iPhone is een 667 MHz-computer met 128 MB RAM en minimaal 4 GB Flash.” Waarom zou je die dan niet als een UNIX-workstation kunnen gebruiken?

Het bestaande BSD-subsystem is echter nogal beperkt, reden waarom Freeman besloot om Debian’s APT naar de iPhone om te zetten. Het resultaat is Cydia, een grafische schil waarmee je programma’s kunt selecteren en installeren. Volgens Freeman zijn er geen compatibiliteitsproblemen opgedoken tussen applicaties die het BSD-subsysteem verwachten en apparaten die op Telesphoreo werken, de naam die Freeman aan de distributie heeft gegeven. Freeman is overigens van plan de repository ook voor Android geschikt te maken.

Om Cydia te kunnen gebruiken voeg je de source http://apptapp.saurik.com toe in Installer, waarna je de Cydia Packager in de categorie System terugvindt.

Meer informatie: Saurik of in deze forumdiscussie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:50
Categorie Jailbreak
Onderwerp cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.