iOS game-update: Sonic Dash komt, Killer Snake en Take Control of the Tower

Take Control of the Tower is een Nederlandse variant op Flight Control, Killer Snake is een spannend iPhone-spel en Sonic Dash snelt eraan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU header Killer Snake iPhone iPadSpannend met een hoofdletter S, dat is Killer Snake. Een gratis spelletje voor de iPhone en iPad waarin je gif moet aftappen van het gebit van dodelijke slangen. Take Control of the Tower is eveneens gratis te downloaden en te spelen, en kan je zien als een Nederlands alternatief voor een zeker ouder vliegspelletje waarin je vliegtuigen met stippellijnen naar een landingsbaan stuurde. Ten slotte mag je je alvast klaarmaken voor een nieuwe snelle Sonic voor iOS.

Sonic Dash komt eraan

Sonic Dash iPhone screenshot Sonic JumpGrappig, wat een beetje speculeren oplevert. Het gameblog Kotaku stuitte op een vacature van Sega waarin ze medewerkers vraagt voor het nieuwe project Sonic Dash. Het blog verzon er meteen een renspel omheen: zoals Sonic Jump een highscore-spel was waarin je zo hoog mogelijk moest springen, daar zou Sonic Dash de variant zijn waarin je zo lang mogelijk moet rennen. Een concept dat eigenlijk veel beter bij de bloedsnelle blauwe egel past. Aldus Kotaku. En aldus ook Sega, want de Japanse gameontwikkelaar heeft het blog imiddels laten weten dat Sonic Dash inderdaad een concept is voor de mobiele telefoon. Nu is de kans dat het oneindige renspel eraan komt opeens wel heel erg groot dus. Maar wanneer, dat is nog niet bekend. Niet voor niks zoekt Sega medewerkers voor het team dat eraan werkt. Het screenshot bij dit artikel komt overigens uit Sonic Jump, die pas echt populair werd toen hij tijdelijk gratis ter download werd aangeboden.

Take Control of the Tower: Flight Control NL

GU MA Take Control of the Tower iPad iPhoneStrafwerk luidt de naam van de Nederlandse ontwikkelaar achter Take Control of the Tower. Een ludieke naam, maar met het oog op de ontwikkeling wel logisch. Het initiatief achter Take Control of the Tower komt vanuit een opleiding verbonden aan luchthaven Schiphol. Dat betekent dat je luchthavenverkeerstorenleider (dat is het goede woord, toch?) speelt en vliegtuigen met stippellijnen naar de landingsbanen begeleidt door een lijntje ernaar toe te trekken. Het concept is hetzelfde als Flight Control, met inbegrip van meerdere landingsbanen, banen die sluiten door weersomstandigheden en verschillende soorten vliegtuigen met hun eigen snelheden. De geluidsfragmenten van de piloten en luchtverkeersleiding geven Take Control of the Tower een wat realistischer gevoel, maar het is niet perse speelbaarder dan het grote voorbeeld. In tegenstelling tot in dat spel, ‘magneten’ de landingsbanen in dit spel namelijk niet. Je kan erg nauwkeurig een lijn naar de landingsbaan trekken, en dan toch naast de baan tekenen waardoor je vliegtuig hem niet goed pakt. Dat brengt onnodig veel paniek met zich mee en kan erbij inschieten in de chaos van tig aankomende vliegtuigen. Of heet dat realisme? Je kan je behaalde scores in ieder geval delen via Facebook en gezien de prijs van de Nederlandse Flight Control, zou het wel eens een hip dingetje kunnen worden.
Downloaden: Take Control of the Tower (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=gAnuESurZVI

Trailer van de Dag: Killer Snake

GU Killer Snake aanval afslaan iPad iPhoneWe voelen ons hart gewoon nadrukkelijk kloppen na de laatste sessie Killer Snake, waarbij we uiteindelijk het loodje legden. Het is even geleden dat we zo’n intensief spelletje speelden voor de iPhone! Wat wil het geval: in Killer Snake ben je een avonturier die op zoek gaat naar het gif van slangen. Met de beten die slangen in een potje zetten, kan een middel tegen de giftige beten worden gemaakt en dat kan weer heel wat mensenlevens redden. Ja, Killer Snake is een promospelletje voor een of andere instantie, maar wel leuk. Je veegt met je vinger door een gebied op zoek naar slangen. Als je in de buurt bent van een slang, springt ie in de houding om je aan te vallen. En daar beginnen de hartkloppingen – en niet alleen in de vorm van geluidseffecten van het spel. Je dient je vinger van het scherm af te trekken voordat de slang toeslaat. Ben je te laat, dan heb je een giftige beet te pakken. Ben je te vroeg, dan ben je een schijtluis en verminder je je inkomsten danig. Die inkomsten heb je weer nodig om jezelf in te kopen naar het volgende gebied, wat betekent dat je meerdere gebieden meermaals zal spelen. Hoe verder je bent, hoe lastiger de slangen zijn. In-app aankopen kunnen het natuurlijk makkelijker maken, maar evenwel is Killer Snake mothˆ$ˆ%$ˆ&king spannend. En ja, dat was een Snakes on a Plane-referentie.
Downloaden: Killer Snake (gratis, universeel, iOS 4.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 1:04
Categorie Games
Onderwerpen flight control, iculture speelt, snake, sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.