iOS game-update: Pixely People Making Movies, Call of Snakes, Chrono&Cash en koopjes

Drie pixelspelletjes voor de iPhone en iPod touch in de iOS game-update vandaag. Call of Snakes geeft een nieuwe vorm aan Snake, Pixely People Making Movies is een nieuwe Tiny Tower-variant en is net zo verslavend.

GU WO Call of Snakes iPhoneSpeciaal omdat we een punthoofd krijgen van het toeleven naar de zwaarbeladen wedstrijd van vanavond: puntige spelletjes. Pixelige spelletjes. Ouderwets aandoende spelletjes die eigenlijk zo modern zijn als de huidige linksback van het Nederlands elftal. Dat soort. Call of Snakes combineert schieten en Snake, Pixely People Making Movies knipoogt naar Tiny Tower en Chrono&Cash laat je als een dief zonder gezicht opereren. Zonder gezicht ja, want dat gezicht zie je niet door die pixels natuurlijk.

Mash-up: Call of Snakes

GU WO Call of Snakes screenshot iPhoneCall of Snakes is vertaald Roep naar Slangen, maar je mag het laatste woord ook in enkelvoud bedenken, waardoor de titel vrij vertaald Roep naar Snake wordt. Snake, dat aloude spelletje dat ineens hip werd op de Nokia 3310, staat namelijk aan de wieg van Call of Snakes. In dit spelletje loop je met een mannetje in vierkante bewegingen en schiet je vijandige soldaten neer. Ondertussen pik je ook zoveel mogelijk gegijzelden op, die zich in je rij voegen en voor je meevechten. Zo kan je met de zo lang mogelijke rij beter weerstand bieden tegen de ook steeds langere slierten tegenstanders die ten tonele verschijnen. Een van die slierten tegenstanders kan… iedereen over de hele wereld zijn, dankzij de online multiplayer via Game Center die het spelletje ondersteunt. Daarnaast biedt Call of Snakes 6 leiders die zich vooraan de stoet kunnen bevinden, 50 levels voor in je uppie en ondanks de pixelbeelden ook gewoon Retina-ondersteuning (voor de nieuwe iPad), natuurlijk.
Downloaden: Call of Snakes (€0,79, universele app)

Chaotisch geld snaaien: Chrono&Cash

GU WO Chrono Cash iPhone iPod touchEen knop voor links, een knop voor rechts en een knop om te springen. Dat zijn de middelen. Alle munten verzamelen in het level van één scherm groot. Dat is het doel. Zweten voor je leven en met vlijmscherpe reflexen springen van platform naar platform om tegenstanders te ontwijken die je bij aanraking al doden. Dat is de praktijk. Chrono&Cash voelt een beetje aan als een nieuwe variant op het Nederlandse Super Crate Box, dat onze eerste Game van de Week dit jaar werd. Dat wil zeggen dat het in bijna dezelfde onnatuurlijke mate een beroep doet op je timing, concentratie en reflexen. Dat uit zich vooral in de deuropeningen die zich vaak bovenaan een level begeven, waaruit nieuwe bewakers komen die daarna alleen maar naar beneden zoeven totdat ze weer in de opening beginnen. Voor hun openingen liggen echter gewoon munten die je moet hebben, dus je moet er wel zijn. De entree van de bewakers wordt bekend gemaakt met een uitroepteken, zodat je net genoeg tijd hebt om te anticiperen en weg te duiken. Zenuwslopend, en dan hebben we het nog niet over de rollende stenen die later in de levels geïntroduceerd worden. Chrono&Cash is zo’n spelletje waarvan je in trance kan raken terwijl je het speelt.
Downloaden: Chrono&Cash (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Pixely People Making Movies

GU WO Pixely People Making Movies iPhoneHier durven we ons geld wel op in te zetten: er zijn vast heel wat acteurs die zouden tekenen voor een luizenleventje dat ze nu hebben in Pixely People Making Movies. Het ergste wat ze kan overkomen, is dat ze gecast worden in een film waarin ze niet goed overweg kunnen met hun collega’s. De oplossing om je film dan nog te redden, is de persoon tijdig uit de set naar een andere studio slepen. De eigenschappen van acteurs – die je zelf kan bijschaven – zijn van groot belang in dit spelletje, waarin een samenwerking van acteurs een behoorlijke rol speelt in een goede filmbeoordeling. Een goede beoordeling levert weer investeringsgeld op voor nieuwe verdiepingen van je flat vol filmstudio’s en voor nieuwe acteurs die je ook weer lekker kan kneden. Zo boor je steeds meer nieuwe filmgenres aan en dat is een verrassend leuke bezigheid in een spel dat zijn opzet en stijl behoorlijk leent van Tiny Tower, maar ook ongeveer zo leuk is om te doen. Pixely People Making Movies is een heerlijk managementspelletje en met name de filmposters die uit je studio’s rollen zijn hilarisch.
Downloaden: Pixely People Making Movies (€1,59)

De koopjeshoek

Nederland – Duitsland is er vanavond op. Who needs koopjes anyway?

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, snake

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.