Snake HD vandaag gratis voor de iPad te downloaden

Snake HD voor de iPad is tijdelijk gratis te downloaden en de moeite waard. Het spel dat groot werd door de Nokia 3310 is in twee visuele stijlen en met twee spelers te spelen op de iPad.

Snake HD iPad gratisHet aloude spelletje Snake dat bekend is geworden van de eerste Nokia-telefoons voor jongeren, is in verschillende gedaanten uitgebracht op de iPad. Een van de leukste uitvoeringen is Snake HD. Het idee is nog steeds hetzelfde. Je bent een slang die blokjes eet om punten te verzamelen, maar bij elk blokje dat je eet, word je langer en wordt het steeds lastiger om jezelf door bochten te wringen. Als je drie keer crasht, ben je game over. Snake HD heeft zelfs een modus voor twee spelers op één iPad.

Het spel is uitgevoerd in twee verschillende visuele stijlen: klassiek en modern. Eigenlijk dekken die termen niet helemaal de lading, want beide stijlen zien er erg ouderwets uit. In klassiek wordt verwezen naar het groene scherm van de Nokia’s waarop het spel groot werd. De achtergrond is groen-blauw en de slang en de objecten op het scherm zijn zwart. In modern is alles op het scherm zwart en herken je vormen slechts aan witte lijntjes.

Met twee knoppen in de hoek van de iPad laat je de slang linksom of rechtsom bewegen. Je kan klokjes, driehoekjes en vierkantjes pakken voor punten. Sommige ontploffen echter en laten je afgaan als je op het punt staat ze op te eten. Je krijgt meer punten als je meer gelijke vormen aan elkaar rijgt. De vormpjes verdwijnen na een tijdje weer van het scherm. Als je een ster pakt, kom je in het volgende level. Elk level heeft steeds meer obstakels waar je omheen moet om de vormen te pakken. Het wordt er vanzelfsprekend niet makkelijker op.

De stand voor twee spelers van Snake HD is in het bijzonder het vermelden waard. De spelers zitten daarbij tegenover elkaar en hebben elk eigen knoppen om hun slang links- of rechtsom te laten gaan. Als er iemand botst, is het einde van een ronde een feit. Na drie rondes worden de scores vergeleken.

Downloaden: Snake HD (vandaag gratis, anders €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 16:47
Categorie Games
Onderwerpen domeinnaam, jonathan ive, nokia, snake

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.