Tip: e-mail als concept opslaan op de iPhone

Er zit op de iPhone op het eerste gezicht geen mogelijkheid om e-mailberichten als concept (draft) op te slaan. Maar het blijkt met een simpele handeling toch te kunnen.

Als je een boze e-mail aan het tikken bent en halverwege tot de conclusie komt dat je er misschien toch nog eens een nachtje over moet slapen, zit je met een probleem. Er is geen knop met de tekst Opslaan, Concept of Draft beschikbaar. In een memo plakken is ook niet mogelijk. Wat te doen? Toch maar het e-mailtje aan jezelf adresseren en later thuis er nog eens naar kijken? Of gewoon Cancel drukken en maar hopen dat je morgen een wat milder gestemde tekst intikt? Ja, dat is inderdaad de helft van de oplossing.

Je moet in zo’n geval inderdaad op Cancel tikken. Er verschijnt dan een dialoogvenster met twee opties: Save en Don’t Save. Klik je op opslaan, dan zal het bericht in de map Drafts worden bewaard totdat je er verder aan werkt. Eigenlijk is er niet veel verschil met Entourage: daar zie je ook geen Save-knop in beeld (je kunt echter wel Save via het menu kiezen). Maar ook daar kun je je berichten tussentijds opslaan door op Cancel te klikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 21:49
Categorie iOS
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.