Crashende iPhone brengt firmware 1.1.3 dichterbij

Problemen met crashende iPhones die in Duitsland zijn gekocht, zorgen ervoor dat Apple een oplossing moet verzinnen. De kans is daardoor groot dat op korte termijn iPhone firmware 1.1.3 verschijnt.

iPhone firmwareMensen die in Duitsland een officiële simlockvrije iPhone hebben gekocht en daarmee naar het buitenland gaan, lopen tegen een probleem aan. De SMS- en telefoon-applicatie blijven maar crashen bij gebruik van Oostenrijkse en Zwitserse simkaarten. Een forumbezoeker op Hackint0sh gelooft daarom dat er binnenkort nieuwe firmware uitgebracht zal worden om het probleem op te lossen. Toch vreemd dat Apple zelf niet lukt, wat de hackerscommunity al lang voor elkaar heeft gekregen: bellen op andere netwerken zonder vastlopen en crashen.

Onder andere de Duitse website Heise.de schrijft onder andere over het probleem, dat zich ook voordoet bij Zweedse simkaarten van Telia. Het lukt niet om de sms-applicatie te starten, een telefoongesprek aan te nemen of een nummer te kiezen. Andere iPhone-bezitters klagen over storingen vanaf het moment dat ze vanuit Duitsland de grens over gaan. Met alternatieve Duitse simkaarten (bijvoorbeeld van E-Plus of O2) lijkt de iPhone echter probleemloos te werken.

T-Mobile beweert geen blokkade te hebben aangebracht; ze verwijzen voor de oplossing naar Apple, maar daar wil (zoals gewoonlijk) niemand op korte termijn reageren. In het forum van Apple wordt inmiddels stevig geklaagd. Hoe ging dat in de hackerscommunity eigenlijk? Er waren wel een paar problemen waarbij gehackte iPhones niet op elk netwerk te gebruiken waren, maar die zijn met patches inmiddels opgelost. Tijd voor Apple om ook zo’n patch uit te brengen… maar wat ons betreft mogen ze nog wel even wachten. Wij zijn nog maar net hersteld van de update naar firmware 1.1.2. Te meer als zo’n update voor jezelf eigenlijk niets nieuws te bieden heeft.

Lees ook de discussie over iPhone firmware 1.1.3 op Hackint0sh.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2007, 14:05
Categorie Achtergrond
Onderwerpen duitsland, firmware, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.