Concept: iWatch met holografische schermen (video)

Een nieuwe conceptvideo laat zien hoe Apple's smartwatch iWatch er uit kan zien in de verre toekomst. Het horloge heeft dan holografische schermen en een vingerafdrukscanner.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatch conceptYouTube-gebruiker FinalCutKing is één van de velen die droomt van een iWatch en zijn ideeën heeft vastgelegd in een conceptvideo. Waar de meeste conceptontwerpers echter een haalbaar ontwerp proberen te laten zien, fantaseert FinalCutKing over de mogelijkheden die pas over vele jaren mogelijk zijn. In de video zien we een horloge van Apple dat in staat is om grote, holografische schermen te projecteren, om zo de smartphone irrelevant te maken.


Met het geprojecteerde iWatch-scherm kun je foto’s bewerken, berichten lezen of een Facetime-gesprek voeren. De hologrammen kunnen ook op bijvoorbeeld een tafel worden getoond, zodat je bijvoorbeeld fotobestanden fysiek tussen een camera en je iWatch kunt verslepen.

De maker van de video hoopt dat Apple een dergelijke iWatch in 2019 op de markt kan brengen. Je moet er dan wel even van uitgaan dat dit ook de richting is die Apple op wil: de iWatch is nog niet eens onthuld, waardoor we nog niet zeker weten wat de exacte bedoeling is.

Het is niet heel gek dat de video tegen science fiction aan hangt: De video lijkt vooral bedoeld te zijn zodat FinalCutKing kan laten zien wat hij allemaal in een videoconcept kan laten zien.

Tipgever: Jelmer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.