Concept: iWatch als armband

Een concept van Todd Hamilton laat zien hoe de iWatch met iOS 7 als armband ontworpen kan worden.

iWatch Todd HamiltonWe noemen Apple’s nog niet aangekondigde draagbare gadget steeds de iWatch, maar het is nog maar de vraag of het apparaat er ook als een horloge uit zal zien. Tot nu toe zijn er immers nog geen onderdelen gelekt. Ontwerper Todd Hamilton laat in een nieuw concept zien hoe Apple het ook zou kunnen aanpakken. Zijn iWatch heeft juist de vorm van een armband, waardoor hij verdacht veel wegheeft van de Nike+ FuelBand.

Hamilton’s idee is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Hij heeft de afbeeldingen en video gebaseerd op een mockup van Thomas Bogner, die op Dribbble in een geanimeerd plaatje liet zien hoe een iWatch-armband er uit kan zien. Hamilton is een stuk verder gegaan met dit idee door de iWatch een aangepaste versie van iOS 7 te laten gebruiken. Door iPhone-functies op het smalle scherm over te zetten kan het conceptuele horloge veel basisfuncties van de iPhone overnemen.

Het horlogescherm moet flink wat gekromd worden om het concept mogelijk te maken, maar dat sluit alleen maar aan op eerdere geruchten: in 2013 werd al beweerd dat de iWatch gebogen glas zal gebruiken. Hopelijk komen we er dit jaar nog achter wat voor ontwerp de iWatch uiteindelijk zal krijgen.

iWatch concept 3

iWatch concept 4

iWatch concept 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2014, 18:30
Categorie iDevices
Onderwerpen iwatch, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.