Concept: iOS 6 met vernieuwde apps en bestandssysteem (video)

Een video van YouTube-gebruiker MisterWhite84 laat zien hoe iOS 6 er mogelijk uit komt te zien. Hoewel geen van de getoonde functies is bevestigd door Apple, is het interessant om te zien wat er allemaal mogelijk is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 6Op 11 juni begint WWDC, een Apple-conferentie waar mogelijk een aantal nieuwe producten worden getoond. Verschillende geruchten wijzen er op dat we daar ook iOS 6 zullen zien, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. YouTube-gebruiker misterwhite84 heeft een video gemaakt waarin hij zijn visie op de update van iOS in beeld brengt. Hoewel hij niet bij Apple is betrokken en daarom net zo weinig weet over de mogelijke nieuwe functies als wij, is de video interessant om te bekijken.

Misterwhite’s video ziet er interessant uit, maar is niet alleen maar gebaseerd op waarschijnlijke toevoegingen op basis van eerdere geruchten: er wordt ook hevig gespeculeerd over de mogelijke nieuwe functies in iOS 6. Omdat de video alles uitgebreid in beeld brengt, is het interessant om te zien hoe mogelijke nieuwe toevoegingen in iOS 6 er uit kunnen zien.

Volgens het concept zal Apple het ontwerp van alle ingebouwde iPhone-apps gelijktrekken met de iPad en OS X, waardoor onder andere Video’s, Agenda en Contacten een nieuwe interface krijgen. De Muziek-app wordt ook flink onder handen genomen en is te besturen met een nieuwe widget in het Berichtencentrum. Door het Berichtencentrum opzij te vegen zou je ook snel je Wi-Fi, 3G en andere opties aan of uit kunnen zetten. Het concept bespreekt nog een aantal andere mogelijkheden, waaronder een downloadfunctie en een nieuwe multitaskfunctie die lijkt op Mission Control in OS X.

De video speelt ook uitgebreid met het idee van een simpel bestandssysteem op de iPhone. Bestanden die je vanuit Safari downloadt komen terecht in een map op je beginscherm, waarna je er op kunt tappen om ze in bepaalde apps te plaatsen.

Eerder deze week liet een mock-up nog zien hoe iOS 6 er qua ontwerp uit kan komen te zien. Apple zou er wellicht voor kiezen om de blauwe interface in veel apps te vervangen met zilver. Deze afbeeldingen demonstreerden dit idee ook op een nieuwe 4-inch iPhone. Misterwhite gebruikt voor zijn concept gewoon een iPhone 4.

Apple heeft nog niets gezegd over nieuwe functies in iOS 6. Eerder lekten er wel verschillende afbeeldingen van een 3D-kaarten-app, die volgens verschillende bronnen Google Maps zal vervangen.

Originele video, niet te bekijken op iPhone.

Via iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2012, 17:55
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.