Concept: dumbells die verbrande calorieën op je iPhone tonen

De C-Ring Dumbells zijn dumbells met een iPhone-koppeling. Je kunt daarop het aantal verbrande calorieën aflezen. Ook kleuren ze van groen naar rood, naarmate je meer calorieën verbrandt. Normale sporttoestellen laten calorieën zien, maar dumbells niet.

c_ringJanuari! Tijd om weer eens flink te gaan sporten! Maar terwijl loopbanden en crosstrainers het aantal verbruikte calorieën laten zien, is dat bij dumbells niet het geval. De C-Ring is een concept-ontwerp van Wang Zihao en heeft een ingebouwde calorieënteller. Deze houdt rekening met het het gewicht en het aantal herhalingen, dankzij een bewegingssensor.

C-Ring-DumbbellsOp een iPhone is vervolgens het aantal verbrande calorieën af te lezen. Dat klinkt handig, maar de C-Ring stuurt de informatie niet draadloos door. Je zult de dumbells met een USB-kabel aan je iPhone of pc moeten koppelen. Gelukkig laat de gekleurde ring rondom de dumbells zien of je goed bezig bent: lichtgeel is 100, lichtoranje 200, donkeroranje 300 en rood 400 calorieën. De C-Ring is een uitkomst voor mensen die veel trainen met deze gewichtjes, waarmee je wel 300 calorieën per uur kunt verbranden. Bijkomend voordeel: ze nemen thuis nauwelijks ruimte in beslag.

Je kunt de intensiteit van de training verhogen door meer magnetische gewichtjes eraan te bevestigen. Omdat het een concept is, kun je deze sportattributen nog niet in de winkel kopen.

c-ring-dumbells

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 8:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.