Communicator in Star Trek toch niet gebaseerd op iPhone

Niet alle telefoons lijken op een iPhone. De iPhone-website beweert dat de communicators in de nieuwe film Star Trek (2009) replica's zijn van de iPhone, maar een Star Trek-fansite beweert het tegendeel. De flipstyle communicators zullen door Nokia gepromoot gaan worden en zien er heel anders uit.

Star Trek communicatorDe opnames voor de nieuwe film Star Trek (2009) zijn in volle gang. Volgens bronnen gebruikt de jonge bemanning van de USS Enterprise daarin een aangepaste flip-versie van de iPhone als communicator. De website iPhoneSavior verwacht nog tekeningen met gedetailleerde features uit IJsland te ontvangen, waar de film deels geschoten wordt. De futuristische iPhone is mogelijk ook in staat om bemanningsleden te tansporteren.

“Niets van waar”, zegt echter de site TrekMovie, die een heel andere visie op deze belangwekkende kwestie heeft. Volgens hen is het gerucht over de iPhone-achtige communicators nergens op gebaseerd en wordt er ook niet gefilmd in IJsland. De nieuwe Starfleet communicators zijn van de grond af opnieuw ontworpen en lijken niet op een bestaand commercieel product. De communicators in de traditionele TOS-flipstyle hebben een klein videoscherm aan de binnenkant. Mogelijk gaat Nokia promotie doen voor de nieuwe Star Trek-film, waardoor product placement van Apple totaal ongepast zou zijn. De eerste Star Trek-merchandise is ook al opgedoken.

Winona Ryder, Ben Cross, John Cho en Leonard Nimoy zitten in de cast van deze nieuwe Star Trek-film, die in mei 2009 uitkomt.

Bekijk de filmtrailer: Star Trek (2009)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2008, 15:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.