Cinder Sensing Cooker apparaat

Cinder: koken op exact de juiste temperatuur met iPad

Met de Cinder Sensing Cooker kun je nauwkeurig eten klaarmaken met behulp van een iPad-app. Zo bak je bijvoorbeeld een steak altijd op exact de juiste temperatuur, zonder aan te branden.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Cinder Sensing Cooker apparaatKoken is nauw verbonden met timing. Tijdens het bereiden van gerechten is het belangrijk om goed op te blijven letten wanneer het eten klaar is om opgediend te worden. Te kort of te lang laten bakken of koken kan ten kosten gaan van de smaak. Dat moet tegenwoordig toch makkelijker kunnen, dachten de makers van de start-up Cinder. Zij ontwikkelden daarom de Cinder Sensing Cooker. Het kook-apparaat zorgt er met behulp van je iPad voor dat je zorgeloos en op exact de juiste temperatuur vlees, groenten en ander eten kunt bereiden.

Cinder liet zich voor de Sensing Cooker inspireren door techniek die ook wordt gebruikt in de ruimtevaart. Het apparaat bestaat uit twee aluminium anti-aanbakplaten, die gesloten kunnen worden. De platen zijn uitgerust met nauwkeurige sensoren waardoor exact de juiste temperatuur bepaald kan worden. De meer ervaren kok kan de temperatuur zelf instellen door aan een knop te draaien, maar er is ook de mogelijkheid om de bijbehorende iPad-app te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een steak medium-rare bakken, zoek je deze op in de app en het apparaat stelt zichzelf af op de juiste tijd en temperatuur. De Cinder is verbonden met de iPad door middel van een WiFi- of Bluetooth-verbinding. Zodra de steak klaar is ontvang je een notificatie op de iPad. Door de temperatuur in de Cinder constant en nauwkeurig afgestemd te houden kan het gerecht niet aanbranden en blijft het eten klaar om geserveerd te worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om met het apparaat het vlees in korte tijd aan te braden.

Cinder Sensing Cooker

De Sensing Cooker is gemaakt van roestvrij staal en heeft een vermogen van 1800 watt. Door het ontwerp zorgt Cinder ervoor dat de hitte-stromen optimaal benut kunnen worden en geen warmte verloren gaat. Hierdoor worden zowel het midden als de randen van het voedsel op de juiste manier verwarmd. Met het apparaat kan een temperatuur tot 290 graden Celsius worden gehaald.

De Sensing Cooker zorgt ervoor dat thuis-koken gecombineerd wordt met culinair eten. Door het speciale algoritme van de virtuele thermometer hoef je niet meer zelf in te schatten wanneer het eten klaar is. De Sensing Cooker maakt koken dus een stuk eenvoudiger. Het apparaat zal naar verwachting begin 2016 geleverd worden, maar je kunt alvast een bestelling vooruit plaatsen via de website. De Sensing Cooker kost 499 dollar en zal in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zijn. Je kunt wel een reservering plaatsen voor internationale verzending, waarna Cinder je op de hoogte zal houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2015, 21:24
Categorie Accessoires
Onderwerp koken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.