Dark Echo screenshot

Dark Echo is Apple’s gratis App van de Week

In Dark Echo zit je gevangen in een pikkedonker doolhof. Het geluid van je voetstappen zorgt voor lichtstralen, die je helpen de uitgang te vinden.

Dark Echo app icoonOok deze week heeft Apple weer een nieuwe gratis App van de Week gekozen. Het is de game Dark Echo geworden, waarbij je gevangen zit in een pikkedonker doolhof. Omringd door duisternis moet je de uitgang zien te vinden in verschillende levels. Bij iedere stap die je zet worden lichtstralen verspreid, die je helpen de juiste route te kiezen.

In Dark Echo zie je niets dan alleen je voetstappen op een verder volledig zwart iPhone-scherm. Door je vinger op het scherm te houden kun je in de gewenste richting lopen. Zodra je begint te lopen ontstaat er geluid, dat in de vorm van lichtstralen weerkaatst door de ruimte. Dit is waar de game om draait en de enige manier om de uitgang te bereiken. Door de lichtstralen zie je namelijk de vorm van de muren en welke kant je op kunt gaan. Al snel dooft het licht weer, waardoor je nieuwe stappen moet zetten. Naast het geluid van je voetstappen kun je ook op de voetjes tikken, om met een knal verschillende lichtbundels weg te schieten. Hoe langer je je vinger vasthoudt, hoe luider de knal en hoe feller het licht zal zijn.

Dark Echo screenshot

Met tachtig verschillende levels kun je voor langere tijd plezier hebben aan Dark Echo. Hoe verder je komt, hoe lastiger het wordt om de uitgang van het doolhof te vinden. De game wordt pas echt spannend wanneer je met geluid speelt. De spookachtige geluiden en galmende voetstappen zorgen ervoor dat je voortdurend op je hoede bent voor obstakels en het kwaad dat zich in de donkere ruimtes schuilhoudt.

De app heeft ook ondersteuning om te spelen met speciale gamecontrollers voor de iPhone, maar de besturing werkt ook prima door alleen je vingers te gebruiken. Het duistere spel kost normaal gesproken €1,99 in de App Store, maar omdat Dark Echo verkozen is tot App van de Week is hij deze week gratis. Elke donderdag op vrijdag kiest Apple een nieuwe App van de Week, dus tot 26 maart kun je de game nog gratis downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2015, 11:28
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.