Chrome-Remote-Desktop

Google stopt binnenkort met Handoff-alternatief Chrome To Mobile

De functie Chrome to Mobile vervalt binnenkort. Google gaat het vervangen door synchronisatie van tabbladen in Chrome.

Chrome iPhone 6Voordat Apple Handoff aankondigde, was het al langer mogelijk om webpagina’s op het ene apparaat te lezen en vervolgens makkelijk verder te gaan op een ander apparaat. Google maakte namelijk met ‘Chrome To Mobile‘ een handige browser-extensie. Als je een webpagina in Chrome op de desktop bekijkt en die wilt verzenden naar je mobiele apparaat, klik je op het pictogram ‘Chrome to Mobile’ in de adresbalk. Het is wel iets omslachtiger dan Handoff, want daarbij gaat alles vanzelf als je op alle apparaten met hetzelfde iCloud-account bent ingelogd. Bij Google’s oplossing moest je verzenden naar een mobiel apparaat, waarbij je moest selecteren op welk apparaat je de webpagina verder wilde lezen. Maar dat gaat allemaal verdwijnen: Google stopt begin februari 2015 met ‘Chrome to Mobile’. Gelukkig zijn er wel alternatieven.

De eerste twee alternatieven vind je bij Apple zelf: het synchroniseren van tabbladen en het gebruik van Handoff. Maar Google heeft zelf ook een oplossing ontwikkeld: Chrome-tabbladsynchronisatie. Hiervoor moet je in Chrome op alle apparaten met hetzelfde Google-account zijn ingelogd.

Google schrijft in de toelichting:

Stuurt u uzelf vaak e-mails met links, zodat u deze op een andere computer kunt openen? Wanneer u bij Chrome bent ingelogd, ziet u de tabbladen die u op andere computers of op mobiele apparaten met Chrome voor Android heeft geopend.

Dit werkt zowel op Windows, Mac, Linux, Chrome en Android-apparaten, maar ook op iOS. Je hebt dan de Chrome-webbrowser voor iOS nodig. Deze werkwijze heeft voordelen, want je hoeft niet meer handmatig websites naar specifieke apparaten te sturen. Overal waar je de tabbladen hebt gesynchroniseerd, zijn ze beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 13:15
Categorie Diensten
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.