EerlijkWinkelen-icoon

EerlijkWinkelen-app vindt duurzame winkels in Nederland

Waar vind je fairtrade-, tweedehands en biologische producten? iPhone-app EerlijkWinkelen weet in meer dan 40 gemeentes het antwoord.

EerlijkWinkelen-icoonVerantwoord en duurzaam winkelen valt lang niet altijd mee. Je moet maar net weten waar je de producten kunt vinden. EerlijkWinkelen, een gratis app die is ontwikkeld door de gelijknamige stichting, lost dit probleem op door alle winkels met fairtrade-, tweedehands- en biologische producten op de kaart te tonen. Zo weet je precies waar je in de buurt geen foute koffie drinkt en waar je spijkerbroeken koopt die zonder moderne slavernij zijn gefabriceerd.

‘Meer dan 40 grotere gemeentes’

EerlijkWinkelenDe app bestaat voornamelijk uit een lange lijst winkels, café’s en restaurants die de goedkeuring van Stichting EerlijkWinkelen hebben. Alle plekken worden op een overzichtelijke kaart gezet, zodat je meteen ziet wat er allemaal bij jou in de buurt zit. Volgens EerlijkWinkelen bevat de app informatie over ‘meer dan 40 grotere gemeenten’, maar na een eerste blik zie je meteen dat dit vooral de grote steden betreft. Vaak zie je buiten het centrum schrikbarend weinig prikkers en dat is vreemd als je weet dat er daar een biologische slager is. Er ontbreken dus nog een hoop winkels in de database. Gelukkig kun je de Stichting via de app een tip geven, zodat dit gemis hopelijk vanzelf verdwijnt.

Slim maar niet compleet

Desondanks is de EerlijkWinkelen-app een handig hulpmiddel. Iedere winkel op de kaart heeft een foto, een beschrijving en openingstijden. Vaak kun je ze zelfs direct bellen. Ook vind je in de app snel wat je zoekt: zodra je bijvoorbeeld ‘koffie’ intikt, laat de app zien op welke plekken er eerlijke koffie wordt geschonken. Via filters kun je de winkels bovendien sorteren op categorie zoals Kleding, Wonen en Eten & Drinken. Zo kun je gemakkelijk een middag lang verantwoord shoppen met je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 12:56
Categorie Apps
Onderwerp winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.