Chip in Lightning-kabel bevat waarschijnlijk beveiligingsfuncties

De nieuwe Lightning-kabel voor de iPhone 5 en nieuwe iPod touch bevat een beveiligingschip, die controleert of data goed wordt verzonden.

Lightning kabelChipworks heeft de nieuwe Lightning-kabel onder de loep genomen en keek daarbij ook naar de vermoedelijke beveiliging die in de kabel zit verwerkt. Het zou hierbij niet gaan om de vermeende authenticatiechip die in de kabel zit, maar om een methode waarmee fouten bij het versturen van data worden geconstateerd. Volgens Chipworks is dit de eerste keer dat zij dergelijke beveiliging in een kabel aantreffen.

Lightning-kabel hardwareChipworks wijst op de Texas Instruments BQ2025, een chip die in de Lightning-kabel gevonden kan worden. Deze precieze chip is niet terug te vinden in de documentatie van Texas, maar vier chips met soortgelijke serienummers (BQ2022, BQ2023, BQ2024, en BQ2026) staan wel in de documenten van Texas vermeld. Deze chips worden gebruikt voor het meten van batterijduur, maar zijn in verdere functie enigszins verschillend. De vier chips hebben wel één ding gemeen: ze maken allemaal gebruik van een aantal beveiligingsfeatures. Het lijkt daarom aannemelijk dat de BQ2025 in de Lightning-kabel dit ook doet. De chips gebruiken ‘CRC generation’, waarmee er wordt gecontroleerd op fouten bij het verzenden van data.

De nieuwe Lightning-kabel wordt al enige tijd onder de loep genomen. Eerder werd al gespeculeerd dat de kabel gebruikmaakt van chips om te bepalen of de iPhone is aangesloten op een stopcontact of een usb-poort, om op basis daarvan de 8 pins van de kabel van functie te laten veranderen. Verschillende mensen vermoedden dat Apple ook een speciale authenticatiemethode in de kabel heeft verwerkt, waardoor niet iedereen hem zomaar kan namaken. Eerder deze maand beweerde een Chinees bedrijf echter deze authenticatie te hebben omzeild.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 11:19
Categorieën Accessoires, Achtergrond, iDevices
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.