Crayola DigiTools: 3D-tekeningen maken en airbrushen met kindvriendelijke stylus

Griffin en Crayola verkopen een aantal nieuwe iPad-styli speciaal voor kinderen. Hiermee kun je 3D-effecten in tekeningen aanbrengen of airbrushen.

Digitools 3DGriffin heeft samen met Crayola heeft een aantal nieuwe iPad-styli uitgebracht, die speciaal bedoeld zijn voor kinderen. Met deze iPad-pennen en de bijbehorende apps kun je onder andere 3D-tekeningen maken en met stempels en rollers tekeningen inkleuren. De 3D-stylus heeft twee penpunten, waardoor je vlak naast elkaar twee keer dezelfde tekening maakt.

Een bijgeleverde 3D-bril maakt het mogelijk om de driedimensionale tekening zelf terug te kijken. Het is wel nog de vraag in hoeverre de stylus zich leent voor gecompliceerde 3D-tekeningen: om het effect te behouden moet je de twee penpunten op dezelfde positie van elkaar houden terwijl je tekent. Daarnaast kun je niet de afstand van de twee punten veranderen, waardoor het effect slechts één 3D-laag in je tekening verwerkt. Je kunt de bijbehorende app wel proberen met je vinger in plaats van de stylus, waardoor er twee lijnen vlak naast elkaar worden getekend.

Digitools brushDe Airbrush-set van Crayola heeft ook een stylus met twee punten, die worden gebruikt om een airbrush-effect te simuleren. Om hier van gebruik te maken heb je ook een bijbehorende app nodig. Bij de Airbrush-stylus zitten ook een roller en een stempel, waarmee kinderen tekeningen verder kunnen bewerken. Deze roller zit ook bij een speciale effectenset. Dit lijkt ook het minst interessante Crayola-pakket: het meest bijzondere van dit pakket lijkt de bijbehorende app, die effecten in de getekende kleuren laat zien.

De stiften en sets van Crayola laten kinderen op een aantal manieren leuk tekenen, maar de accessoires lijken enigszins beperkt: wil je gebruikmaken van de unieke functies, dan ben je gelimiteerd tot de bijbehorende apps. De styli maken gebruik van een capacitieve punt, waardoor je ze wel kunt gebruiken in gewone teken-apps voor basisbezigheden. Je kunt de Styli van Crayola bestellen via Griffin’s webshop voor $19,99 per pakket. Verschillende Nederlandse webshops verkopen styli van Griffin, waardoor het mogelijk lijkt dat je ze binnenkort ook dichter bij huis kunt kopen.

Downloaden: Crayola Digitools 3-D (gratis)
Downloaden: Crayola Digitools Airbrush (gratis)
Downloaden: Crayola Digitools Effects (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 11:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen Crayola, griffin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.