Chinese site verkoopt hoesjes voor ‘iPhone 5G’

Op een Chinese handelssite is een hoesje verschenen, bedoeld voor de iPhone 5G. Maar de kans dat dit de naam van de volgende generatie iPhone wordt, lijkt niet zo groot.

iphone 5g case designNieuwe hoesjes, nieuwe geruchten. De website GadgetsDNA wijst op een Chinese iPhone-case die momenteel op de handelssite Alibaba wordt aangeboden. Deze case is bedoeld voor de ‘iPhone 5G’. De case heeft als bijzonderheden dat de bezel (schermrand) veel smaller is dan we op de iPhone 4 gewend zijn. Ook is er iets vreemds aan de hand met de camera van deze ‘iPhone 5’: de flitser zit niet vlakbij de cameralens, maar aan de andere kant van het apparaat. Geruchten over de volgende generatie iPhone benadrukken steeds dat het toestel niet zoveel verschilt van de huidige iPhone 4. Er zou alleen sprake zijn van minor cosmetic differences.

Het zou bij deze cases kunnen gaan om accessoires die gemaakt zijn op basis van prototypes die momenteel circuleren bij Foxconn, de fabrikant van de iPhone. de keuze voor de naam ‘iPhone 5G’ lijkt echter minder geloofwaardig. De iPhone 3G werd immers zo genoemd, omdat het toestel geschikt was voor het 3G-netwerk. En hoewel er (vooral in de VS) al 4G-netwerken worden opgetuigd, is het nog een stap te ver om al over 5G te spreken.

Wat de smallere schermrand betreft: voormalig Engadget-hoofdredacteur Joshua Topolsky beweerde een tijdje geleden dat de nieuwe iPhone nauwelijks een schermrand zou hebben. Ook meende hij dat het scherm groter zal worden (3,7 in plaats van 3,5 inch) en dat de achterkant van glimmend metaal is gemaakt. Topolsky beweerde echter ook dat de iPad 2 een sd-kaartslot zou krijgen en dat bleek achteraf onzin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2011, 18:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen china, geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.