Chinese schrijvers klagen Apple aan voor 1,5 miljoen wegens illegale boekverkoop

Chinese schrijvers hebben Apple aangeklaagd, omdat het bedrijf illegale boeken via de App Store verkoopt. Apple profiteert daarbij van illegale content, menen de schrijvers.

li-chengpengApple heeft een nieuwe rechtszaak aan zijn broek: een groep van 9 bekende Chinese schrijvers heeft het bedrijf aangeklaagd. Ze eisen een schadevergoeding van 11,91 miljoen yuan, omgerekend zo’n 1,5 miljoen euro. Apple zou illegale versies van boeken hebben goedgekeurd en verkocht via de App Store. Daardoor profiteert Apple van de verkoop van illegale boeken, omdat er 30% van alle omzet naar Apple gaat. Een samenwerkingsverband van Chinese schrijvers wilde bewijs zien van Apple dat de boeken die via de App Store te koop zijn aan de copyright-wetgeving voldoen. Apple zou dat hebben geweigerd, waardoor nu de rechtszaak is aangespannen.

De zaak is al in behandeling genomen door de Chinese autoriteiten. Eerder gebeurde er in China al iets soortgelijks, toen in maart 2011 de grote zoekmachine Baidu 2,8 miljoen ongeautoriseerde boeken uit de zoekresultaten moest halen. In de zaak tegen Apple gaat het om 37 boeken, geschreven door auteurs als Han Han, Li Chengpeng (zie foto) en Murong Xuecun.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2012, 15:04
Categorie Apple
Onderwerpen apple, china, rechtbank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.