Checkmark widget featured

Todo-app Checkmark krijgt widget en interactieve notificaties

Taken-app Checkmark heeft een forse iPhone 6-update gekregen, met daarin ondersteuning voor interactieve notificaties en een nieuwe widget.

De taken-applicatie Checkmark heeft een forse update voor iOS 8 gekregen. Hierin is bijvoorbeeld ondersteuning toegevoegd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar er zijn ook een aantal unieke iOS 8-functies. Zo heeft de app nu een snelle widget, waarin je openstaande taken snel kunt bekijken. Interactieve notificaties laten je makkelijker op pushberichten reageren.

Checkmark widgetDe widget van Checkmark toont de taken onder de categorie when. Daarbij staat in een grote titel de taaknaam aangegeven, met daaronder de ingestelde tijd en verdere uitleg. Tap op de cirkel aan de linkerzijde om een taak af te vinken. De widget oogt vrij minimaal. Een knop om vanuit de widget een taak te maken ontbreekt ook – voor alles behalve het afvinken van todo’s moet je de app openen.

Checkmark stuurt nog steeds via pushnotificaties herinneringen voor taken. Met de update is het mogelijk om deze taken rechtstreeks vanuit de herinnering af te vinken. Je veegt de notificatie van rechts naar links, waarna je op Mark reminder as complete drukt.

Verdwenen taken in Checkmark

De installatie van Checkmark’s iOS 8-update ging bij ons niet geheel vlekkeloos. Een taak die we hadden gemaakt vlak voordat we de update installeerden, verdween nadat we de app hadden bijgewerkt. Het is daarom aan te raden om je taken ergens anders te bewaren voordat je de update installeert. Alle todo’s die we maakten na de update bleven gewoon op hun plek staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2014, 11:45
Categorie Apps
Onderwerp taken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.